Valentinovo - Emaus

fb.pngyt.pngin

Offline kamp: Stvarati i kreirati ljepši i bolji svijet

rsz zajednicka fotografijaPosljednji dan Offline ljetnog kampa koji se održava u sklopu projekta Prevencija ovisnosti kod mladih- Klik za zdravlje održan je u petak, 6. srpnja u župi sv. Ane u Radunicama. Dan je započeo zajedničkim slavljenjem sv. mise koju je predvodio prof. dr. Šimo Maršić, ravnatelj Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. koji je i nositelj projekta. 

rsz sv misaU prigodnoj propovijedi vlč. Maršić pozvao je sudionike da baš poput Isusa svatko od nas ne odustaje od kreiranja lijepih i pozitivnih stvari kako u svojim životima, tako i životima ljudi oko nas. Također je naglasio da svatko od nas treba poći za Isusom, što zapravo znači njegovati i dijeliti svoje talente, vještine, znanje i uvijek brinuti o ljudima oko nas i ne zaboravljati koliko smo vrijedni, te koliko dobrih stvari možemo svi zajedno napraviti. 

Nakon sv. mise koju su sudionici pjesmom animirali, uslijedilo je zajedničko čišćenje kampa kako bi sudionici sljedećeg kampa u organizaciji Centra za mlade Ivan Pavao II. podjednako uživali u prostoru, ali i programu ljetnog kampa. Posebnost Offline kampa bila je i zajednička evaluacija sudionika, gdje je svatko istaknuo najljepše trenutke s kampa, ali i stvari koje će dugo pamtiti i prepričavati svojim vršnjacima. Da je program kampa poseban potvrdili su sudionici, njih 51 iz Sarajeva, Fojnice, Travnika, Zenice, Odžaka, Orašja i Tuzle koji su na kraju zahvalili Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih Ivan Pavao II., te vršnjačkim edukatorima koji su tijekom pet dana pružili priliku svakome od njih da se osjećaju vrijednim, značajnim, posebnim ali i da u konačnici od programa i sadržaja zaborave na mobilne uređaje koje su prvi dan predali. 

rsz 3evaluacija sudionikaOffline kamp završen je zajedničkim ručkom, fotografiranjem i svečanim predavanjem mobilnih uređaja uz obećanje da će svatko od njih raditi na razvijanju svojih socijalnih vještina, kreiranju lijepih i pozitivnih stvari u svojim lokalnim zajednicama, kako bi zajedničkim snagama stvarali i kreirali bolji i ljepši svijet za njih osobno, ali i za generacije koje dolaze.

rsz zagrljaji sudionikaTakođer su obećali jedni drugima da će svoje mobilne uređaje na pravi način koristiti, te da će svoje slobodno vrijeme koristiti razvijajući i njegujući socijalni kontakt sa svojim prijateljima. Sa suzama u očima i iskrenim zagrljajima, sudionici prvog ovogodišnjeg ljetnog kampa Centra za mlade vratili su se svojim kućama u nadi da je ovo samo jedan lijep početak dugog i iskrenog prijateljstva. 

rsz 1edukatori na kampuNadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. ovom prilikom zahvaljuje vlč. Iliji Orkiću, župniku župe sv. Ane u Radunicama na otvorenosti i susretljivosti, općini Žepče na potpori, roditeljima i školama na ukazanom povjerenju, ali i mladima koji su odlučili svoj ljetni raspust provesti na programu kampa. Posebnu zahvalnost duguje i vršnjačkim edukatorima Antoniju Topaloviću, Jeleni Zovko, Mateju Bunjevcu, Matei Tunjić, Renati Glavinki, Strahinji Savić, Duški Kovačević, volonterki iz Italije Valeriji Gare, te projekt asistentici Filipi Lončar na kreiranju i realiziranju kvalitetnog odgojno-obrazovnog i zabavnog programa za mlade Bosne i Hercegovine.

Josip Milanović 

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Veljača 2019
P U S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE