Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Mladi iz Travnika na razmjeni u Austriji

Klaganfurt austrija 3Od 23. lipnja do 2. srpnja, sedam učenika Katoličkog školskog centra Petar Barbarić iz Travnika, uz vodstvo Alena Gudala, voditelja Regionalnog ureda Centra za mlade sudjelovalo je na međunarodnom programu u sklopu Erasmus+ razmjene učenika u Europi.

Klaganfurt austrija 2Zahvaljujući potpori i podršci Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. učenici iz središnje Bosne i ove godine bili su dio projekta koji je okupio sudionike iz osam zemalja, tj. Bosne i Hercegovine, Portugala, Češke, Austrije, Slovenije, Hrvatske, Mađarske i Srbije. Ovogodišnje aktivnost koje su se održavale u Sankt Primusu i Klagenfurtu održavale su se pod geslom New direction: #respect #experience #dignity #include, gdje su mladi imali priliku sudjelovati na kulturnim, glazbenim i praktičnim aktivnostima. Sve aktivnosti imale su za cilj približiti mladima izazove s kojima se susreću izolirane skupine unutar našeg društva, posebno stariji i nemoćni, te osobe s posebnim potrebama.

Klaganfurt austrija 4Mladi su također u sklopu radionica naučili nešto više o položaju migranata i izbjeglica u austrijskom društvu te o izazovima integracije s kojima se izbjeglice susreću po dolasku u novu zemlju. Budući da su mladi boravili u dvojezičnoj, njemačko-slovenskoj zajednici na jugu Austrije, program im je osigurao uvid u položaj manjinskih zajednica u Austriji i načine na koje ostvaraju svoja prava.
Vrhunac programa je svakako bio događaj pod nazivom Kick and Rock, koji je, osim sportske, imao i humanu notu. Naime, nogometni turnir, na kojemu su sudionici iz KŠC-a iz Travnika osvojili treće mjesto, imao je za cilj stvoriti konekciju između lokalnog stanovništva i migranata, kroz sport i druženje te prikupljanje potrebnih financijskih sredstava za izgradnju škola u Angoli.

Na samome kraju programa, predstavnici Bosne i Hercegovine u sklopu kulturne razmjene, organizirali su Bosanskohercegovačku noć s pregršt uzbudljivih igara i nagrada za goste iz drugih zemalja.
Ovaj program bio je odličan završetak školske godine za učenike koji sada idu na zasluženi odmor.

Klaganfurt austrija 1Alen Gudalo

 

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Lipanj 2019
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE