Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Mädchenkantorei Limburg u Sarajevu

limburg 12Od 7.-10. srpnja, u Centru za mlade Ivan Pavao II, boravio je ženski zbor iz Limburga, iz Njemačke. Mädchenkantorei Limburg je katedralni ženski zbor s dugom tradicijom koji okuplja djevojke različitih uzrasta. Zbor koji je boravio u Sarajevu broji 40 članica osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta. Njih 25 je ovih dana boravilo u Sarajevu, te su se kroz ovu interkulturalnu razmjenu imale priliku upoznati s aktivnostima koje implementira Centar za mlade, ali i pokazati aktivnosti kojima se bave u Limburgu.

Tako su ove djevojke, u nedjelju, 8. srpnja, imale priliku animirati svojim pjevanjem pučku sv. misu u župnoj crkvi na Stupu nakon koje su održali i kratki koncert. Euharistijsko slavlje predslavio je bivši stupski kapelan koji je sada na postdiplomskom studiju u Rimu don Dražen Kustura.

limburg 1

Nakon sv. mise uslijedio je kratki 20-minutni koncert na kojemu su gosti iz Limburga izveli nekoliko crkvenih kompozicija iz 17. stoljeća.

U ponedjeljak, 9. Srpnja, za goste iz Limburga je upriličen prijem u Gradskoj vijećnici kod predsjedavajućeg gradskog vijeća grada Sarajeva, dr. Igora Gavrića. Predsjedavajući gdin Gavrić je izrazio oduševljenje zbog ove posjete, ali i ideje o mogućem budućem nastupu ženskog zbora u Vijećnici. Uz predsjedavajućeg Gavrića, gostima se obratio i zamjenik gradonačelnika grada Sarajeva gdin Milan Trivić koji je podijelio nekoliko sentimentalnih vrijednosti koje ga vežu za Vijećnicu iz, kako je rekao, perspektive običnog građanina. Voditeljica ovog zbora gđa Judith Kunz, izrazila je svoje oduševljenje, te se u ime cijele grupe zahvalila na gostoprimstvu, nakon čega su razmijenjeni i simbolični pokloni.

limburg 6Podsjećamo da su na svetkovinu svetih Petra i Pavla, 29. lipnja 2018. u katedrali Srca Isusova u Sarajevu nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić i biskup iz njemačkog grada Limburga dr. Georg Bätzing potpisali Sporazum o suradnji između Limburške biskupije Limburg i Vrhbosanske nadbiskupije, čime se ova dugogodišnja suradnja nastavlja.

Minja Todorović

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Lipanj 2019
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE