Valentinovo - Emaus

fb.pngyt.pngin

Četvrti dan kampa Friedensgrund BiH protekao u zabavi i učenju

FG cetvrtidan 2U župi sv. Ane u Radunicama, četvrti dan kampa Friedensgrund BiH, 17. srpnja 2018. godine, sudionici su kroz duhovne sadržaje, edukaciju i zabavu nastavili otkrivati mogućnosti vlastitog djelovanja na polju izgradnje mira.

Tako je u jutarnjim satima održana radionica Volonterizam u službi mira, koju je vodio vršnjački edukator Antonio Topalović. Kroz interaktivnu radionicu sudionici su imali priliku promišljati o volontiranju kao ljudskoj djelatnosti te vrijednostima na kojima se ono temelji. Također su kroz razgovor u malim skupinama kreirali ideje za volonterske projekte koje bi proveli zajedno mladi različitih vjeroispovijesti u svojim lokalnim zajednicama te na taj način konkretnim primjerom pokazali važnost suživota, međusobnog uvažavanja i pomoći.

FG cetvrtidan 7

U prijepodnevnim satima mlade je posjetio načelnik Općine Žepče gospodin Mato Zovko, koji im je poručio da kroz međusobno upoznavanje tijekom kampa otkrivaju bogatstvo koje Bosna i Hercegovina posjeduje u različitostima te da uistinu budu kreatori pozitivnog ozračja. Vlč. Šimo Maršić i vlč. Ilija Orkić zahvalili su načelniku za njegovu podršku ovom, ali i ostalim kampovima u organizaciji Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih  Ivan Pavao II., koji se već dvije godine organiziraju u Radunicama – općina Žepče. 

FG cetvrtidan 6 Kopiraj

U nastavku dana sudionici su sudjelovali u kreativnoj radionici prilikom koje su izrađivali narukvice prijateljstva koje će posljednji dan pokloniti jedni drugima te se zatim zabavljali kroz spektar igara - Camp rally, koje su imale za cilj razvoj timskog duha.

FG cetvrtidan 3

U večernjim satima, upriličen je razgovor s pravoslavnim sveštenikom Mladenom Drobnjakom i vlč. Ilijom Orkićem. Vlč. Ilija je najprije mladima ukratko predstavio svoje iskustvo djelovanja kao župnika u Radunicama, dok je otac Mladen progovorio o Pravoslavnom centru za mlade Sv. Petar Sarajevski u Istočnom Sarajevu, kao i o svom iskustvo kampa Friedensgrund, čiji je sudionik bio kada je ovaj kamp po prvi put organiziran u Bosni i Hercegovini. Mnoštvom pitanja sudionici su pokazali zainteresiranost za različite teme o kojima su svećenici naposljetku govorili iz vlastitih perspektiva. Dan je okrunjen zajedničkom molitvom u duhu Taize-a.

FG cetvrtidan 8

U nastavku donosimo iskustvo članica medijskog tima kampa Anđele Paleksić i Ivone Martić:
Četvrti dan kampa protekao je u zabavi i učenju. Iako je iza nas bila olujna noć, osmijeh na licu i pozitivna energija su ostali u nama. Nakon cišćenja šatora, uspješno smo timski odigrali Camp Rally. U svemu tome, našli smo vremena podijeliti svoja iskustva i lijepo raspoloženje i s novinarima Katoličkog tjednika. Po dolasku večeri, došlo je vrijeme i za razgovor sa sveštenikom i svećenikom. Uz lijepe riječi i ugodnu atmosferu, svećenici su nas poučili o različitim temama koje se usko vežu uz naše vjere. Za ugodnu noć i miran san pomolili smo se Svevišnjrm i tako završili dan.

FG cetvrtidan 1

FG cetvrtidan 4

FG cetvrtidan 5

M.P.

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Veljača 2019
P U S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE