Valentinovo - Emaus

fb.pngyt.pngin

Sveta Gala - poziv za sudjelovanje u listopadskoj pobožnosti

Sveta GalaSvetu Galu kralj Alarik zarobljava prigodom svog posljednjeg napada na Italiju, 410. godine. Prema njoj se odnosi kako i doliči njenu porijeklu, a njegov nasljednik, Ataulf, ženi ju. Nakon njegove smrti, Gala se vraća u Ravennu i potom povlači u samostan. Vijest je odjeknula Rimom. Mnogi su joj se divili.

Sveti Grgur tvrdi kako je živjela „u jednostavnosti srca, posvećena molitvi, dijeleći obilno milostinju siromasima“. Spominju se njena neobična viđenja, najčešće svetog Petra koji ju poziva u nebo. Također se spominje kako joj se ukazala Blažena Djevica Marija dok je vršila djela milosrđa.

Ovom prilikom pozivamo vas, dragi mladi da nam se u petak , 05. listopada pridružite u listopadskoj pobožnosti koja će se održati u kapelici sv. Ivana Pavla II. u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. u 19:00 h.

Posebno ćemo moliti na nakanu za mir u svijetu.

Svi su dobrodošli!

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Veljača 2019
P U S Č P S N
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE