Uskrsni susret - Emaus

fb.pngyt.pngin

Zenica: Započeo novi ciklus radionica "Koračajmo zajedno" za učenike KŠC-a "Sv. Pavao"

Zenica KZ 2018 1Interetnički i međureligijski projekt za mlade Koračajmo zajedno, koji realizira Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II., u suradnji s Pravoslavnim centrom za mlade Sveti Petar Sarajevski u Istočnom Sarajevu i Fakultetom islamskih nauka u Sarajevu nastavlja s realizacijom i u novoj školskoj/akademskoj 2018./2019. godini. Cilj ovog projekta je potaknuti mlade triju većinskih vjeroispovijesti u BiH da razvijaju osjećaj odgovornosti prema vlastitoj zemlji i otkrivaju bogatstvo različitosti unutar nje, kroz nadilaženje predrasuda i međusobno upoznavanje, kako bi zajedno doprinijeli izgradnji kulture mira.

Upravo iz tog razloga, 7. studenog 2018. godine, održana je prva, u ciklusu radionica u sklopu ovog projekta, za učenike trećeg B razreda gimnazije u Katoličkom školskom centru Sveti Pavao u Zenici. Na samom početku radionice, Marija Puljić, djelatnica Centra za mlade, upoznala je sudionike s radom Centra, istaknuvši aktivnosti za mlade unutar projekta Koračajmo zajedno.
U nastavku je vršnjački edukator Ahmed Tabaković, kroz interaktivne vježbe, s učenicima otkrivao važnost kritičkog prosuđivanja i spremnosti za istraživanje činjenica, nasuprot unaprijed stvorenim stavovima, odnosno izgrađenim barijerama prije izravnog upoznavanja određene osobe ili skupine. Kroz zajedničku diskusiju, učenici su se osvrnuli na situaciju u Bosni i Hercegovini, te svojim zaključcima pokazali da oni jesu i mogu još više biti nositelji mira i protagonisti suživota u ovoj zemlji, uvažavajući i poštujući svaku osobu bez obzira na vjersku, etničku ili bilo koju drugu pozadinu koja ju određuje.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. zahvaljuje Upravi Katoličkog školskog centra Sv. Pavao za nastavak suradnje kroz realizaciju međureligijskog projekta za mlade Koračajmo zajedno i u ovoj školskoj godini.

FGTABVGTAB

KALENDAR DOGAĐANJA

Lipanj 2019
P U S Č P S N
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

DONATORI I PRIJATELJI NCM „Ivan Pavao II.“

logo_mlc.png

 

Copyright© 2007.-2019.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih

Ivan Pavao II. - Sarajevo.

 

Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez

posebne dozvole uz navođenje izvora.

O NAMA

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (NCM „Ivan Pavao II.“) mjesto je duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

 

VIZIJA: Mostovi povjerenja

 

MISIJA: Za sretniju budućnost mladih!

 

MOTO: ZA MLADE I BOLJE SUTRA

designer17

Pročitajte članke iz rubrike duhovnost.

Svi članci
Ovdje možete postaviti svoje pitanje mladom teologu koje se odnosi na sve ono što se koristiti vašem duhovnom rastu u vjeri. Odgovor na postavljeno pitanje vratit ćemo vam elektronskim putem. Vaši podaci i pitanje će ostati u strogoj privatnosti. Pitanja možete slati od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8 do 16 sati.

PITAJTE