NCM i ove godine podržava volonterske i medijske akcije

U utorak, 10. svibnja u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II., upriličen je sastanak prilikom kojega su odobreni pristigli projekti za medijske i volonterske akcije koji zadovoljavaju kriterije, u sklopu projekta Škola volonterizma.

Sastanku su nazočili Josip Milanović, koordinator projekta Škola volonterizma kojeg Centar za mlade Ivan Pavao II. provodi u suradnji s Medijskim centrom Vrhbosanske nadbiskupije i Josipa Prskalo, voditeljica tima Medijskog centra Vrhbosanske nadbiskupije. Oni su također činili povjerenstvo koje je nakon pomno pregledanih prijavnih obrazaca procijenilo koji projekti su zadovoljili kriterije, te im odobrili tražena sredstava za provedbu volonterskih, odnosno medijskih akcija.

Za prvi ciklus u sklopu projekta bit će podržane 22 akcije, te se i za drugi ciklus pozivaju zainteresirane škole i župe da apliciraju i tako prijave svoju medijsku ili volontersku akciju.

Među prijavljenim akcijama pristigle su brojne inovativne ideje mladih kroz koje žele, primjerice: posvetiti vrijeme djeci i mladima s poteškoćama u razvoju pripremajući za njih sadržajne programe i izlete, misleći na njihove roditelje koji često nemaju vremena za sebe; potaknuti da se više cijeni pisana riječ kao komunikacijsko sredstvo kroz pokretanje školskih časopisa, brošura; medijski pratiti važne događaje za svoju školu/ župu, organizirati multimedijalne večeri i izložbe; urediti prostor za boravak djece i mladih iz župne zajednice koji bi ondje mogli kvalitetno provoditi vrijeme s vršnjacima; podizati ekološku svijest uređenjem školskog/ župnog dvorišta; pripremati zimnicu i prodavati ju u humanitarne svrhe; dijeliti pakete potrebitima i provoditi vrijeme s njima u razgovoru… Ovo su samo neke od zanimljivih ideja koje su pristigle u sklopu aplikacija za natječaj.

Poziv za drugi ciklus je otvoren, a može se pronaći ovdje.

U narednom razdoblju uslijedit će potpisivanje ugovora s dobitnicima natječaja i realizacija volonterskih i medijskih akcija o kojima ćete imati priliku čitati i na stranica Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. kao i na stranicama Medijskog centra Vrhbosanske nadbiskupije.