NATJEČAJ ZA PROJEKTE MLADIH

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ raspisuje

NATJEČAJ ZA PROJEKTE MLADIH

za dodjelu malih grantova za podršku projektima mladih na razini župnih zajednica i dekanata.

NCM Ivan Pavao II. će za mlade i njihove ideje i aktivnosti, po pojedinačnom projektu dodjeljivati u iznosu do 1.000,00 KM. Pravo sudjelovanja na ovom natječaju imaju sve (ne)formalne skupine mladih u župama Vrhbosanske nadbiskupije, udruge i pokreti mladih na razini dekanata i Vijećnici Vijeća za mlade Vrhbosanske nadbiskupije. Jedna skupina mladih može aplicirati samo s jednim projektom.

Aktivnosti s kojima mladi mogu aplicirati na ovaj natječaj jesu: aktivnosti župnih zborova, nogometnih momčadi, hodočašća, festivala, sportskih susreta, neformalna edukacija, tečajevi, volonterske akcije, kampovi, ekološke sekcije i slično.

Da bi aplicirali na natječaj, potrebno je da aplikanti popune obrazac za natječaj koji možete preuzeti ovdje, napisati detaljan proračun projekta koji možete preuzeti ovdje s obrazloženjem kojim sredstvima mladi ili župa participiraju na ovom projektu (npr. volonterskim radom, ustupanjem župnih dvorana, tehničke opreme i sl.) i potvrdu župnika kojom župnik podržava skupinu i aktivnost s kojom se aplicira.

Budući da će sve uplate za projekte koji prođu na natječaju biti uplaćene na račun župe, potrebno je dostaviti broj računa župe na koji se može izvršiti uplata. Aktivnosti moraju biti realizirane u tijeku ove godine, a izvješće o utrošenim sredstvima je potrebno dostaviti do 01.12.2022. godine.

Obrazac za izvješće o utrošenim sredstvima, možete preuzeti ovdje.

Za ocjenjivanje projekata bit će sastavljeno povjerenstvo, a svi aplikanti projekata koji budu zadovoljili uvjete natječaja i koji budu ostvarili pravo na dodjelu sredstava potpisat će ugovor na Danu mladih Vrhbosanske nadbiskupije, koji će se održati 28. svibnja u Gospinom svetištu u Komušini.

Projektnu aplikaciju potrebno je ispuniti na računalu te dostaviti i u elektronskoj formi i isprintanu na poštansku adresu s pratećom dokumentacijom do 20. svibnja 2022.

E–mail za prijave je ncm.martina@gmail.com, a adresa za slanje poštom je: Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“, Gatačka 18, 71000 Sarajevo, BiH.
Dodatne informacije možete dobiti pozivom na broj +387 33 788 406. Kontakt osoba: Martina Vidović.