Održana peta javna tribina “Mirovno obrazovanje u BiH”

U organizaciji Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II, 26. kolovoza 2024. godine, održana je peta javna tribina pod nazivom Mirovno obrazovanje u Bosni i Hercegovini u sklopu projekta Mladi i demokracija – Vision is Decision. Tribina je održana online putem Zoom platforme, a prisustvovali su brojni zainteresirani učesnici.

Gošća predavačica, MA Fatima Mahmutović, asistentica na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, podijelila je svoje znanje i iskustvo iz oblasti mirovnih studija, s posebnim naglaskom na obrazovanje za mir u Bosni i Hercegovini. Kroz svoje izlaganje, gđa. Mahmutović je istaknula važnost mirovnog obrazovanja kao ključnog faktora u izgradnji stabilnog i prosperitetnog društva. Svi učesnici imali su mogućnost razgovarati o temi i razmjeniti svoje mišljenje.

Tribinu je moderirala Una Kovačević, dugogodišnja edukatorica Centra za mlade, koja je uspješno vodila diskusiju i omogućila aktivno učešće svih prisutnih.

Zahvaljujemo svim učesnicima na njihovom prisustvu i doprinosu diskusiji, a posebno se zahvaljuju gđi. Fatimi Mahmutović na njenom inspirativnom predavanju koje je obogatilo ovu javnu tribinu.