Predstavljena volonterska akcija 72 sata bez kompromisa na Seminaru Sustava katoličkih škola za Europu

Povodom osme volonterske akcije 72 sata bez kompromisa, u srijedu 28. kolovoza djelatnici Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II predstavili su volontersku akciju 72 sata bez kompromisa na Seminaru Sustava katoličkih škola za EuropuKatoličkom školskom centru Sv. Josip. Ova akcija koja će se održati od  27. do 29. rujna, ima za cilj okupiti mlade ljude iz cijele Bosne i Hercegovine, koji će kroz volonterske aktivnosti pružiti pomoć zajednici, šireći poruku solidarnosti i zajedništva. 

Koordinatorica projekta, Sara Selak, obratila se prisutnima na završnom obraćanju pedagoškog Vijeća s inspirativnim govorom, naglašavajući važnost volontiranja u izgradnji društveno odgovornog i aktivnog građanstva. „Mladi će volontirajući na akciji 72 sata bez kompromisa imati priliku pomoći onima kojima je ta pomoć zaista potrebna, kroz svoje vrijeme, vještine i strast za dobrobit drugih, osjećati se korisnim i odgovornima u svojim župnim i lokalnim zajednicama radeći na humanitarnim, kreativnim, ekološkim, duhovnim, edukativnim i socijalnim projektima.“, istaknula je Selak.

Prijave za sudjelovanje na akciji 72 sata bez kompromisa otvorene će biti do  13. rujna 2024. godine do ponoći. Svi zainteresirani se mogu prijaviti putem online obrasca dostupnog na službenoj stranici Centra za mlade. 

72 sata bez kompromisa međunarodni je volonterski projekt koji je svoje početke imao devedesetih u Njemačkoj kada je skupina mladih katolika pokrenula projekt želeći promicati volonterstvo i podići svijest svojih vršnjaka o potrebama lokalne zajednice, osobito onih na marginama društva. Projekt se širio po cijeloj Europi te 2010. došao u Sarajevo. Od tada se beskompromisno volontiranje širi cijelom Bosnom i Hercegovinom. Ove godine mladima iz Vrhbosanske biskupije pridružit će se i mladi iz hercegovačke i banjalučke biskupije.