Produžene prijave za volontersku akciju 72 sata bez kompromisa do 13. rujna

Volonterska akcija 72 sata bez kompromisa, po osmi  put, održat će se od 27. do 29. rujna, a na akciju se mogu prijaviti svi zainteresirani koji žele raditi na promociji volonterskog rada. Mladi će volontirajući na najvećoj volonterskoj akciji u Vrhbosanskoj nadbiskupiji imati priliku pomoći potrebitima, osjećati se korisnima i odgovornima u svojim lokalnim zajednicama radeći na humanitarnim, ekološkim, kreativnim, duhovnim, edukativnim projektima.

Akcija 72 sata bez kompromisa započela je u Njemačkoj 1995., a za cilj ima potaknuti mlade na volontiranje i beskompromisno stavljanje sebe na raspolaganje drugima. U Bosni i Hercegovini akcija je započela 2010. godine i kroz sve uspješno realizirane akcije okupila je više od 5 000 volontera iz cijele Bosne i Hercegovine, koji su uspješno realizirali oko 500 mini volonterskih akcija u svojim župnim i lokalnim zajednicama.

U suradnji s Vrhbosanskom nadbiskupijom, župama i školama, različitim organizacijama i udrugama koje okupljaju mlade i rade s njima, NCM Ivan Pavao II. kroz svoje aktivnosti nastavlja raditi na promociji volonterskog rada s ciljem poticanja mladih na sudjelovanje i uključivanje u volonterske programe kako bi razvijali kršćansku solidarnost te radili na razbijanju predrasuda o pasivnim mladima.

Tijekom ovih 72 sata, volonteri se bave raznovrsnim projektima koji mogu uključivati pomoć u zajednici, rad s nevladinim organizacijama, ekološke aktivnosti, pomoć starijim osobama, rad s djecom i mladima, te mnoge druge aktivnosti koje imaju za cilj unaprijediti zajednicu i društvo u cjelini. Naglasak je na stvaranju pozitivnih promjena i jačanju socijalne povezanosti, a sve to uz naglašavanje važnosti volonterizma i društvene odgovornosti.

Na akciju 72 sata bez kompromisa mladi se mogu prijaviti individualno ili kao dio volonterske skupine, dok će projektni tim Centra za mlade biti u komunikaciji sa župnicima, kapelanima, časnim sestrama, nastavnicima i voditeljima skupina oko prijave projekata.. Prijavne obrasce možete pronaći na web stranici Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II:  (obrasci za  prijavu).

Prijavni obrazac potrebno je online ispuniti i poslati na e-mail: 72satabezkompromisabih@gmail.com najkasnije do 13. rujna do ponoći, nakon čega će projektni tim sve prijavljene obavijestiti o daljnjim informacijama o akciji.

Sara Selak