ODRŽAN SUSRET KRIZMANIKA KREŠEVSKOG DEKANATA

susret krizmanika u kiseljaku 1 CopyPod geslom S mladima donijeti evanđelje svima, u subotu 30. ožujka u prostorijama srednje škole Ivan Goran Kovačić u Kiseljaku, održan je Susret krizmanika Kreševskog dekanata, koji je okupio oko 310 mladih iz Fojnice, Kreševa, Kiseljaka, Busovače, Gromiljaka, Brestovskog i Lepenice. 

susret krizmanika u kiseljaku 2 CopyCilj ovog susreta bio je omogućiti krizmanicima iz navedenih župa da se međusobno upoznaju i razmjene iskustva, te da zajedno na drugačiji način prodube svijest o ljepoti zajedništva u Crkvi. Na samom početku mlade su pozdravili Marija Puljić, u ime organizatora Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II., fra Stipan Radić, kreševski dekan i ravnateljica srednje škole Ivan Goran Kovačić Kiseljak Mirjana Medić. Nakon pozdrava i molitve koju je predvodio fra Stipan, sudionici su podijeljeni u manje skupine, pod vodstvom mladih iz Frame Kiseljak, studenata Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Sarajevu i animatora NCM Ivan Pavao II.

susret krizmanika u kiseljaku 3 CopyPrvi dio programa obilježile su dvije radionice na temu ovogodišnjeg gesla Susreta, s osvrtom na misijsko poslanje, u skladu s Misijskom godinom tijekom koje je poseban naglasak stavljen na važnost aktivnog doprinosa mladih crkvenoj, ali i društvenoj zajednici u cjelini.

susret krizmanika u kiseljaku 4 CopySusret je okrunjen misnim slavljem koje je predvodio fra Ivica Matišić, župni vikar u Kiseljaku, u suslavlju nekoliko svećenika Kreševskog dekanata, dok je misno pjevanje i sviranje animirao zbor Frame Kiseljak. Kako je cjelokupan program susreta imao misijsku dimenziju mladima su se nakon pročitanog evanđelja obratili i franjevački kandidati Adolf i Junior iz Konga koji se trenutno nalaze na školovanju u Visokom u Franjevačkom sjemeništu.
Po završetku sv. mise, krizmanicima su podijeljene narukvice u misijskim bojama kako bi ih podsjećale na poziv svjedočenja evanđelja svojim životom u školi, obitelji, ali i u svakom kutu života i na svim stazama kojim budu koračali.

Marija Puljić