Održan prvi Međunarodni sajam poduzetništva u Orašju

O4Od 3. do 5. svibnja održan je prvi Međunarodni sajam poduzetništva u Orašju 2019. – MSPOO 2019. u Sportskoj dvorani škole fra Martina Nedića uz sudjelovanje oko 40 izlagača malih i srednjih poduzetnika iz prekograničnog područja, obrtnika i zadruga te poljoprivrednih proizvođača iz općina Orašje, Lipika i Garešnice.

Sajam je otvorio predsjednik Vlade Županije Posavske Đuro Topić pozdravljajući sve izlagače i goste sajma.

Poduzeće Zorg-In sudjelovalo je na MSPOO predstavljajući svoje proizvode – 100% prirodni sok od jabuke, te razne rakije i likere. Na štandu Zorg-In-a gosti su imali mogućnost sve vrijeme gledati projekciju koja je prikazivala slike s edukacija poljoprivrednog projekta Iuvenes fructus, čiji su polaznici također aktivno sudjelovali na sajmu.

Jedan od ovogodišnjih polaznika projekta također je izlagao svoje proizvode, pa smo se u par navrata rado uputili obilasku njegovog štanda.

O1

Štand Zorg-In posjetila su djeca iz Srednje strukovne škole Orašje (smjer Poljoprivredni tehničar), kao budući potencijalni polaznici projekta. Osim njih i ostalih mnogobrojnih gostiju, štand su posjetili i polaznici prošlogodišnjih ciklusa projekta.

Ovakve aktivnosti obogaćuju našu zemlju te bude nadu u razvitak i ostanak mladih na rodnoj grudi, stoga se veselimo još bogatijem sadržaju koji mladima može pružiti svijetlu perspektivu u Bosni i Hercegovini.

O3

Amanda Đogaš