72h bez kompromisa u Njemačkoj

72 H BEZ KOMPROMISA 2 Kopiraj

U okviru partnerstva između biskupije Limburg i nadbiskupije Vrhbosanske, održana je još jedna interkulturalna razmjena mladih.
Program je trajao 7 dana uključujući i akciju 72h bez kompromisa.

Prvog dana razmjene mladi su posjetili parlament pokrajine Rheinland-Pfalz u Mainzu gdje su se imali priliku susresti s predsjednikom parlamenta gospodinom Hendrikom Heringom, članom socijal-demokratske stranke. U ugodnom razgovoru s g. Heringom, saznali smo koliko se mladih uključuje u politiku te zašto je važno razgovarati o klimatskim promjenama.

U akciji 72h bez kompromisa od 23.-26. svibnja sudjelovali su mladi diljem Njemačke. U Montabauru se grupa mladih iz BiH uključila u aktivnosti zajedno sa scoutima iz tog gradića. Ove dvije grupe su zajedničkim snagama uredile jedan dječiji park.

72 H BEZ KOMPROMISA 1 Kopiraj KopirajPrije samog završetka programa razmjene, organiziran je posjet u obližnji gradić Hachenburg gdje je smještena opatija Marienstatt u okviru koje se nalazi škola i bogata knjižnica.

“Sretna sam što sam imala priliku sudjelovati u ovoj razmjeni. Zabavno je bilo sudjelovati u akciji 72h bez kompromisa zajedno s mladima iz Njemačke. Nisam samo dobila novu godinu energiju za ispite koji me čekaju po povratku kući, nego sam se i podsjetila na važnost i bogatstvo interkulturalnih susreta za mlade kakav je bio i ovaj”, poručila je Ružica Marković, jedna od sudionica razmjene u biskupiji Limburg.

Zahvaljujemo mladima koji su sudjelovali u ovoj beskompromisnoj akciji i darovali dio sebe za potrebe drugih.

Minja Todorović