Započeo interetnički kamp za mlade pod geslom „Gradimo mostove“

P1710766Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. u suradnji s Pravoslavnim centrom za mlade Sveti Petar Sarajevski i studentima Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu, u sklopu projekta Koračajmo zajedno, organizator je međureligijskog i interetničkog kamp za mlade, koji je počeo danas 23. lipnja u duhovno – obrazovnom centru Emaus u Mostaru. 

Prvi dan sudionici su stigli u poslijepodnevnim satima, a nakon večere program je službeno otvoren. Na početku sve prisutne je pozdravila koordinatorica projekta Marija Puljić, koja je predstavila ciljeve kampa kao i sam program i voditelje kampa. Nakon čega je toplu dobrodošlicu uputio ravnatelj Centra za mlade Ivan Pavao II, Šimo Maršić, koji je poželio sudionicima lijepo druženje uz poruku Gradimo mostove koju je i sam papa Franjo prilikom posjete Centru za mlade u 2015. godini, poručio svim mladima Bosne i Hercegovine. U ime Pravoslavnog centra za mlade Mitropolije dabrobosanske Sv. Petar Sarajevski, mlade je pozdravio pravoslavni svećenik Vidak Vujadinović, koji je prenio pozdrave u ime Mitropolije dabrobosanske i izrazio svoje zadovoljstvo što je nazočan na jednom ovakvom susretu te rekao da je ljubav najvažnija za sve nas, bez koje smo kao što apostol Pavle kaže u Hvalospjevu ljubavi „onda sam cimbal koji zveči.“
P1710709Cilj kampa je potaknuti mlade triju većinskih vjeroispovijesti da otkrivaju potencijale vlastite zemlje kroz međusobno upoznavanje te upoznavanje prirodnog i kulturnog bogatstva Bosne i Hercegovine, kako bi zajedno bili nositelji promjena te doprinijeli izgradnji kulture mira i suživota. Kamp je okupio 50 srednjoškolaca iz Bihaća, Jajca, Zenice, Travnika, Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Novog Goražda, Foče i Pala koji će u narednih 6 dana imati priliku doživjeti druženje uz logorsku vatru, filmsko večer, timske igre te sudjelovati u sportsko – edukativnim radionicama i drugim rekreativnim aktivnostima.

 P1710772