Interetnički kamp u Mostaru – peti dan

kamp 5 1Peti dan interetničkog kampa u Mostaru obilježen je kreativnim stvaranjem. Sudionici su pokazali svoje stvaralačke sposobnosti u više točaka programa. Ujutro su zajedničkim snagama radili, sa svojim grupama, na pripremi zadataka za završne prezentacije. Tako se obrađivao materijal koji su grupe skupile za vrijeme izleta u utorak i koji će prikazati na završnoj večeri.

Ovaj dan je bio posvećen drugoj posjeti Udruzi roditelja i djece s posebnim potrebama Vedri osmijeh, na Rodoču. Korisnici Udruge i sudionici kampa su proveli nekoliko sati u druženju i izradi ukrasnih predmeta.

kamp 5 2

Po povratku u Emaus, nakon kratkog odmora, uslijedila je radionica o Aktivizmu, na kojoj su treneri kampa Amina Čolaković, Ivona Martić, Strahinja Savić, Hrvoje Ledić i Stefan Terzić podijelili svoja iskustva aktivnog građanstva, te ukazali sudionicima na važnost aktivnog zalaganja u zajednici i u društvu. Nakon radionice, organizirane su slobodne sportske aktivnosti.

kamp 5 5

Poseban trenutak večeri, a po nekim sudionicima i cijelog kampa, bila je logorska večer koja je obilježila peti dan interetničkog kampa. Sudionici i voditelji su se okupili oko vatre, te su se družili i pjevali. Ostaje nam još jedan intenzivan dan u kojem se sudionici vrijedno spremaju kako bi u što boljem svijetlu predstavili najvažnije rezultate kampa na kojima su zajedno radili.

kamp 5 8