UPRILIČEN DAN OTVORENIH VRATA

slika 1Povodom obilježavanja Dana otvorenih vrata, u četvrtak 19. rujna, Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. je organizirao bogat i zanimljiv program za sve posjetitelje.
Važnost Dana otvorenih vrata ogleda se u tome što je to prilika da se svi zainteresirani upoznaju s programom i sadržajima Centra te također ostvare priliku za suradnju u zajedničkim projektima.

Od ove godine NCM Ivan Pavao II. je omogućio djeci i odraslima upis na radionice vajarstva, slikarstva, crtanja kao i Art Therapije, koju će voditi Atelje EdusKreativus. Danas je upis za sve koji žele upisati ove radionice, a termini će biti dva puta tjedno u prostorijama Centra. 
slika 4Pored navedenog, kao dio programa Dana otvorenih vrata, obilježena je još jedna uspješna godina međureligijskog projekta Koračajmo zajedno. Predstavnicima škola i organizacija tijekom Dana otvorenih vrata su uručene zahvalnice te su svima predstavljeni rezultati postignuti u prethodnoj akademskoj godini. Međureligijski projekt Koračajmo zajedno se uspješno realizira već 6 godina u suradnji s Pravoslavnim centrom za mlade Mitropolije dabrobosanske Sv. Petar Sarajevski i Fakultetom Islamskih nauka u Sarajevu. Tijekom programa sve nazočne pozdravili su i zahvalili na uspješnoj suradnji, vlč. Damjan Soldo u ime Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ i jerej Mladen Drobnjak u ime Pravoslavnog centra za mlade Mitropolije dabrobosanske Sv. Petar Sarajevski.
U sportskoj dvorani Renovabis istog dana organizirana je prijateljska ženska košarkaška utakmica KK Play off – KK Konjic.
slika 3S obzirom na to da Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. već 12 godina osigurava mjesto gdje mladi, kroz neformalno obrazovanje, mogu razvijati svoje talente, usavršavati sposobnosti i vještine, danas je to mjesto koje, pored mladih, mnoge organizacije nevladine i vladine, prepoznaju kao mjesto za organizaciju svojih edukacija, proslava i sl.

N.M.