Susret MEKT tima u Slovačkoj

MEKT 1U selu Bojničky, 70 km od Bratislave, u Slovačkoj, održan je sastanak MEKT-a (Mittel Europäische Katholische Team). Sastanku su prisustvovali nacionalni voditelji i asistenti u pastoralu mladih iz sljedećih zemalja: Austrija, Slovenija, Češka Republika, Mađarska, Slovačka, te Bosna i Hercegovina koju je na ovom susretu, u ime Ureda za mlade Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, predstavljala Minja Todorović.

Dvodnevni program je počeo zajedničkim ručkom u Centru za mlade Bojničky. Potom je bio organiziran posjet ruševinama nekadašnjeg samostana svete Katarine u mjestu pod nazivom Katarinka. Nedaleko od sačuvanih ostataka samostana, ljeti se odražavaju kampovi za djecu i mlade što su članovi tima također obišli i gdje su saznali više o pastoralu mladih u Slovačkoj i aktivnostima koje se tamo provode.

MEKT 2

Po povratku u Centar za mlade Bojničky, sastanak je počeo uvodnom sesijom u kojoj je objašnjena ideja nastanka i funkcioniranja MEKT tima. Podsjećamo, MEKT team za pastoral mladih je nastao 2004., u Mariazellu, u Austriju kao inicijativa nastala iz dotadašnjeg okupljanja pod nazivom Srednjoeuropski katolički dani.
Danas MEKT postoji kao međunarodna platforma za umrežavanje, održavanje kontakata i partnerstava. Otkako je kreiran, ovaj team se sastaje dva puta godišnje kako bi, pored već navedenih zajedničkih ciljeva, razmijenio ideje i planove pastoralnih aktivnosti koje provode u svojim zemljama, te dobre prakse.

Drugi dan susreta, zemlje članice su podnijele izvješća o pastoralnim aktivnostima u proteklih 6 mjeseci.

MEKT 3