Povezivanje mladih Zapadnog Balkana

Kick off 2U Sarajevu je, od 29. – 31. siječnja 2020., održana prva aktivnost projekta Scroll Down the Region. Projekt je podržan od strane RYCO-a (Regional Youth Cooperation Office), a razvija se u suradnji s četiri organizacije iz Albanije, Bosne i Hercegovine i Sjeverne Makedonije: National Association for Life – SHKEJ (Tirana), Acta Non Verba (Skopje), Pravoslavni centar za mlade Sveti Petar Sarajevski (I. Sarajevo), te Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ (Sarajevo), koji je ujedno i nositelj projekta.

Ciljevi ovog projekta su: omogućiti povezivanje mladih iz Sjeverne Makedonije, Albanije i Bosne i Hercegovine kroz razmjene, te učenje i promociju ruralnog kulturnog nasljeđa triju zemalja Zapadnog Balkana, uz korištenje modernih online alata poput Instagrama i Scrollytelling-a, odnosno pričanja priče kroz audio i video zapise, kao i tekstove.

Kick off 3

Kroz prvu aktivnost ovog projekta, predstavnici partnerskih organizacija su se okupili u Sarajevo kako bi razgovarali o organizaciji i provedbi nadolazećih projektnih aktivnosti, ali i kako bi se međusobno upoznali radi što uspješnije suradnje u sljedećih 7 mjeseci projektne provedbe.

Kick off 4

Minja Todorović