ZAPOČELE PRIPREME ZA MEĐUNARODNI ERASMUS PLUS PROGRAM U AUSTRIJI

1Katolički školski centar “Petar Barbarić”, zahvaljujući suradnji Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih “Ivan Pavao II.” i organizacije za mlade iz Austrije, Iniciativ Angola, i ove godine sudjuluje na velikom međunarodnom programu koji će se krajem lipnja i početkom srpnja održati u Klagenfurtu i Sankt Primusu. Međunarodni Erasmus Plus program pod nazivom “ActNow4Tomorrow” ugostit će šezdeset srednjoškolaca iz devet zemalja, a osim naših učenika, ove godine program će ugostiti učenike iz Portugala, Finske, Austrije, Slovenije, Mađarske, Hrvatske, Srbije i Grčke.

Tema ovogodišnjeg susreta jeste ekologija i hitnost rješavanja ključnih problema koje se odnose na zaštitu životne sredine i to kroz direktno uključenje mladih u procese zaštite prirode.
Tijekom prethodnog vikenda, voditelj Regionalnog ureda za mlade i projekata KŠC-a, Alen Gudalo, posjetio je projektni tim u Austriji i sudjelovao na pripremnom sastanku koji je ugostio predstavnike zemalja i organizacija koje će ovo ljeto delegirati svoje mlade za sudjelovanje na ovom međunarodnom programu.

2

Tijekom sastanka projektnog tima dogovorene su temeljne aktivnosti, obveze sudionika kao i uloga svake od zemlje koja će sudjelovati na programu. Također, projektni tim posjetio je projektne lokacije (ljetni kamp Kinderland, Klagenfurt i organizacije domaćine aktivnosti).

KŠC “Petar Barbarić” će s velikim zadovoljstvom biti dio ovog programa, a izbor i priprema učenika će biti definiran u razdoblju ispred nas.

Alen Gudalo