UKS Emaus: Susret studenata i mladih u Sarajevu

DSC 0071U četvrtak, 5. ožujka 2020., održan je šesti susret studenata i mladih u crkvi sv. Vinka u Sarajevu u organizaciji Povjerenstva za pastoral mladih pri Konferenciji viših redovničkih poglavara i poglavarica. Susretu su nazočili mladići i djevojke koji žive u internatima i/li djeluju u katoličkim udrugama na području grada Sarajeva.

Susret je započeo sakramentom pomirenja, nakon kojega je uslijedilo euharistijsko slavlje koje je predslavio fra Davor Petrović, OFM, područni duhovni asistent Frame Bosne Srebrene, uz koncelebraciju vlč. Damjana Solde, duhovnog asistenta Udruge katoličkih studenata Emaus i fra Vincenza Kajtazija, OFM.

DSC 0023

Nakon euharistijskog slavlja kojega su animirali mladi iz UKS Emaus, svoje svjedočanstvo vjere izrekle su Marina Papić, studentica 5. godine socijalnog rada, i Anamarija Matijević, studentica 3. godine poljoprivrede, nekadašnja predsjednica Marijanske vinkovske mladeži u Žepču i sadašnja predsjednica UKS Emaus u Sarajevu.

DSC 0067

Svaki čovjek je stvoren na sliku Božju i u tome leži njegova originalnost jer Bog se u svojoj ljubavi ne da nadmašiti, ali ni ponoviti. Tako je i životna priča svakoga od nas originalna i neponovljiva. Svjedočanstvo vjere i vlastitog životnog puta iziskuje puno hrabrosti ali i izlazak iz vlastite zone komfora. Takav iskorak znak je povjerenja prema onima koje je Providnost stavila na naš životni put, a naše vlastito iskustvo postaje temelj dijaloga s drugim. Svjestan toga, papa Franjo piše: „Kad se udružite, dobivate čudesnu snagu. Kad se oduševite za zajednički život, sposobni ste za velike žrtve za druge i za zajednicu. Izolacija, s druge strane, slabi vas i izlaže nas najgorim zlima našeg vremena (Apostolska pobudnica Krist živi, 110).“

Zato neka Krist bude temelj našeg zajedništva u kojemu možemo rasti do punine mjere Njegove. Radujemo se ovakvim susretima u budućnosti jer na njima uistinu možemo dobiti odgovor na upit: „Kamo nas šalje Isus?“ I uistinu, zajedno možemo reći da „ne postoje granice, nema ograda: on nas šalje svima. Evanđelje je za svakoga, a ne samo za neke. Nije samo za one koji nam se čine najbližima, najraspoloživijima i najotvorenijima. Ono je za sve (Krist živi, 177)“.

Večernji program nastavio se uz prigodno druženje, radost, pjesmu i zabavne igre.

UKS Emaus