Natječaj za literarni rad- I moj glas je važan!

Natjecaj slikaS ciljem poticanja mladih na razvoj kritičkog mišljenja i izražavanje vlastitih stavova, Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. raspisuje natječaj za literarni rad u sklopu projekta Vision is decision – Mladi i demokracija, na temu: Moć jedne olovke- I moj glas je važan!

Cilj projekta Mladi i demokracija je posvijestiti mladima da su oni ključni čimbenici u kreiranju zdravijeg političkog ozračja, stvaranju novih radnih mjesta, kao i određivanju pravca za razvoj društva u cjelini, a sve to korištenjem vlastitih znanja, vještina, sposobnosti i talenata. Upravo zbog toga, Centar za mlade Ivan Pavao II. poziva mlade da se prijave na literarni natječaj i osvoje nagrade.

Literarni rad se može poslati u obliku priče, proze ili pjesme. Radove poslati na adresu Gatačka 18, 71 000 Sarajevo, ili na mail: mladibkbih@gmail.com, s naznakom: “Natječaj za literarni rad – Mladi i demokracija”, najkasnije do 08. lipnja 2020. godine. Ocjenjivanje radova izvršit će se u dvije kategorije: srednjoškolci i studenti. Sadržaj teksta treba biti usmjeren na poticanje mladih na kritičko razmišljanje, razvoj demokratskog društva, važnost shvaćanja izlaska na izbora, moć glasovanja i sl.

UVJETI NATJEČAJA:
– Pravo sudjelovanja imaju srednjoškolci i studenti
– Tekstovi ne smiju biti ranije objavljivani
– Radovi trebaju biti pisani fontom Times New Roman, veličine fonta 12 i proreda 1,5
– Rad treba napisati isključivo jedan autor (ne prihvaćaju se suautorski radovi)
– Radovi trebaju imati naslovnicu sa sljedećim naznakama: naslov rada, ime autora, datum rođenja, adresa, telefonski broj i e-mail adresa)

Rezultati natječaja, kao i cjeloviti pobjednički tekstovi, bit će objavljeni na službenoj stranici Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. www.mladicentar.org te u rubrici Katoličkog tjednika Glas mladih.

Pobjednike literarnog natječaja u dvije kategorije (srednjoškolci i studenti) očekuju nagrade, a to su:
1. Prva nagrada: 150,00 KM
2. Druga nagrada: 100,00 KM
3. Treća nagrada: 50,00 KM