Održan sastanak članova MEKT-a preko Zoom platforme

Mekt sastanakIpak nije sve otkazano… Kako smo se iznenada našli u sasvim novoj situaciji u kojoj nam je svima ograničeno kretanje, prisiljeni smo koristiti sva dostupna sredstva komunikacije kako bismo ostali u kontaktu i održali pojedine planove i aktivnosti.

Tako su jučer, 26.5.2020., i članovi MEKT-a svoj uobičajeni susret odlučili organizirati virtualnim putem. Predstavnici pastorala mladih na nivou biskupskih konferencija Češke, Slovačke, Mađarske, Bosne i Hercegovine i Austrije, razgovarali su u situacijama u svojim okruženjima u proteklih pola godine, s posebnim osvrtom na novonastalu situaciju izazvanu širenjem pandemije corona virusa. Tako su se aktivnosti planirane za ovo razdoblje suspendirale, te je dosta neizvjestan nastavak implementacije istih.
Ovom sastanku je prisustvovao vlč. dr. Šimo Maršić.
Podsjećamo vas da je MEKT (Mittel Europaische Katolische Team) projekt 8 europskih zemalja: Austrije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Poljske, Hrvatske, Češke, Slovenije i Slovačke. Cilj aktivnosti MEKT-a je razmjena i jačanje suradnje između ovih zemalja, te širenje vidika o načinu provođenja aktivnosti u pastoralu mladih.

Minja Todorović