Mjesto stvaranja najljepših uspomena – godišnjica otvorenja zgrade NCM-a

Zgrada 1Prije točno četiri godine, na današnji dan Nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, u Sarajevu presjekao je vrpcu i otvorio vrlo lijepo zdanje Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. u kojem mladi na razini Vrhbosanske nadbiskupije, ali i na razini Bosne i Hercegovine sudjeluju i danas u brojnim pastoralnim aktivnostima, ali i na polju ekumenskog i međureligijskog dijaloga te umrežavanju s mladima širom cijeloga svijeta.

Zgrada 2Danas se prisjećamo, zajedno sa vama, ovog prelijepog dana kada smo u prepunoj sportskoj dvorani Renovabis s mladima iz cijele Bosne i Hercegovine, volonterima i partnerima, svečano otvorili našu novu zgradu Centra – mjesto susreta i mjesto stvaranja naljepših uspomena.
Zahvaljujem kardinalu Puljiću na svesrdnoj potpori kako u gradnji tako i u projektnim aktivnostima, koju nam je s puno povjerenja i razumijevanja pružao kroz sve ove godine djelovanja Centra za mlade. Zahvaljujem svim kolegama svećenicima koji su vjerovali u ovu ideju i svojom spremnošću na suradnju podupirali i aktivnosti i gradnju ove zgrade. Zahvaljujem od srca svim donatorima i prijateljima bez čije sveobuhvatne prijateljske, stručne i financijske pomoći i potpore mi danas ne bi bili u ovoj novoj zgradi. Zahvaljujem svim mladim ljudima koji su sudjelovanjem u našim aktivnostima ostavili i ugradili dio sebe u ovu instituciju. Zahvaljujem se i svim prijateljima i dobrim ljudima koji su nas molitvama pratili i hrabrili u našem radu. Na koncu se zahvaljujem svim djelatnicima i volonterima, koji su i u dobru i u zlu uvijek stajali uz Centar i gradili ga kao svoju kuću“, kazao je ravnatelj Šimo Maršić prigodom otvorenja nove zgrade Centra za mlade, u lipnju 2016. godine.
Zgrada 5Prisjećamo se i riječi uzoritog kardinala Vinka Puljića koji je ovom prigodom izrazio radost što je jedan san postao stvarnost zahvaljujući svećeniku Šimi i brojnim dobrim ljudima. Potaknuo je mlade da sve blagodati ovog Centra stave u službu Bogu, Crkvi i ljudima kroz razne aktivnosti, susrete i projekte.
Zgrada 4Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II nastavlja i dalje biti mjesto duhovnosti, susreta i obrazovanja; mjesto gdje mladi imaju mogućnost odgoja i rasta u vjeri, priliku za susrete s drugim i drugačijim, te mogućnost dodatnog obrazovanja.

Nadežda Mojsilović