Promicanje dijaloga kao važan poziv mladima

Drugi dan kampa KZDrugi dan kampa Gradimo mostove u utorak 7. srpnja, započeo je radionicom na temu međureligijskog dijaloga, koju je predvodio sekretar Odbora za međureligijsku suradnju u Zenici Kenan Hodžić.

Kroz interakciju sa sudionicima, Kenan je definirao što zapravo jest, a što nije međureligijski dijalog te istaknuo važnost dijaloga u bosanskohercegovačkom društvu. Naglasivši koliko je važno upoznavati drugog i drugačijeg, pozvao je sudionike da podijele svoja iskustva suživota u zajednicama iz kojih dolaze. Poseban dojam na sve je ostavio i kratkometražni film Sretan put o kojem su također sudionici diskutovali i podijelili svoja zapažanja. Na samom kraju radionice, predstavio je i rad Međurelijskog vijeća u BiH i odbora u Zenici.

Drugi dan kampa 2Nakon odmora, poslijepodnevne sate su obilježile sportske aktivnosti, koje je vodio djelatnik Centra za mlade Ivan Pavao II, Mario Tucaković. Ovaj dio programa imao je za cilj pružiti priliku mladima za sportski odgoj te učiti ih zdravim stilovima života. S obzirom da je sport itekako važan instrument u promicanju mira i suživota, kroz ovaj sadržaj mladi su se učili timskom radu i suradnji i na taj način uvidjeli važnost ovakvih susreta u izgradnji mira.
Drugi dan kampa 3U nastavku uslijedila je večera u duhu iftara, gdje su mladima predstavljeni običaji i tradicija kod muslimana, te su svi uživili u pripremljenim delicijama. Večer je završila sa filmom i druženjem sudionika.

Nadežda Mojsilović