Radionica hebrejske kaligrafije na kampu „Gradimo mostove“

DSC 0597 KopirajPeti dan ljetnog kampa Gradimo mostove u četvrtak 9. srpnja, sudionici su bili dio raznovrsnog programa.

Na samom početku dana, mladi su sudjelovali na radionici hebrejske kaligrafije, koju je predvodila, Anna Kožemjakin, kaligraf i magistar povijesti i jevrejskih studija. Tijekom ove radionice, Anna je predstavila kaligrafiju u judaizmu te način stvaranja umjetničkih djela. U nastavku je uslijedio praktičan rad, gdje su sudionici radionice vježbali osnove kaligrafije, kako bi napravili malu izložbu svojih radova.

DSC 0610 KopirajU poslijepodnevnim satima, sudionici su bili dio radionice na temu prevencije ovisnosti koju je vodio Josip Milanović, djelatnik NCM Ivan Pavao II. Mladima je predstavljen projekt Klik za zadravlje u sklopu kojeg se i realizira ova radionica te su upoznati s problemima ovisnosti s kojima se mnogi njihovi vršnjaci suočavaju.

Potom, još jedna interaktivna radionica koja je ostavila dojam na sve sudionike te ih potaknula na diskusiju je Interkulturalni dijalog, o čemu je s mladima razgovarao Antonio Topalović, magistar pedagogije.

DSC 0620 KopirajVečernje aktivnosti je obilježila večera u duhu uskrsnih običaja, a potom je uslijedio kviz znanja, gdje su sudionici morali pokazati timski rad, kreativnost i znanje, a osim toga, kroz natjecanje su zajedno učili o drugim religijama.

Nadežda Mojsilović