Duhovno-rekreativni susret za studente u Kornici

unnamed 3 Kopiraj

U periodu od 4. od 6. listopada u prostorijama regionalnog ureda Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II u Kornici održan je duhovno-rekrativni susret za studente. Naime, studenti iz nekoliko gradova iz Bosne i Hercegovine okupili su se kako bi na trodnevnom susretu zajednički promišljali o tome što je za njih Bog i koje je njihovo mjesto u Crkvi, ali s druge strane se upoznali i međusobno družili.

Na samom početku programa prisutnima su se obratili Amanda Đogaš i Antonio Topalović, djelatnici Centra za mlade te vlč. Damjan Soldo, pastoralni suradnik i voditelj duhovnog dijela programa. Nakon uvodnog pozdrava uslijedila je sveta misa koju je predvodio vlč. Damjan Soldo te se u homiliji osvrnuo na to da je svakom od nas potreban smjer u životu i da ne postoje životi odlobođeni patnje, već samo oni koji svoju patnju prigrle i radosno nose svoj križ.

Drugog dana programa sudionici su razgovarali i slušali o nekoliko pitanja koja su važna za kršćansku objavu te na taj način imali priliku čuti različita razmišljanja i iskustva jedni od drugih. Nakon ručka poslijepodnevni dio programa je obilježen posjetom dvjema župama: Župi Čardak te Župi Garevac gdje su pod vodstvom mjesnih župnika vlč. Pave Kopića te vlč. Ante Stjepanovića obišli crkve i poslušali zanimljive priče povezane s tim krajevima i pukom.

unnamed 2 Kopiraj
Također, kao važan segment programa su svakako bile jutarnje i večernje molitve, kao i Euharistijsko klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom koje je bilo upriličeno za studente u lokalnoj crkvi u Kornici.

unnamed 4 Kopiraj
Trećeg dana susreta sudionici su razogvarali o strahovima i nadanjima pred izazovima budućnosti gdje su nastojali predstaviti različite perspektive i različita viđenja istog problema, što je dakako veliko bogatstvo. Svetom misom i ručkom je svečano završen duhovno-rekreativni susret za studente nakon čega su se uputili svojim domovima duhovno osnaženi i radosni.

 

A.T.