Mališani dječjeg vrtića “Anđeli čuvari” izrazili zahvalnost volonterima

U sklopu Međunarodnog dana volontera, koji se svake godine obilježava 5. prosinca, Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. kroz svoje programe podsjeća mlade uključene u projekte i aktivnosti kako svaki novi dan donosi priliku kroz volonterski angažman pokrenuti promjene u zajednici u kojoj živimo.

Međunarodni dan volontera koji je proglasila Opća skupština Ujedinjenih naroda 1985. ima za cilj sve aktivnosti volontera i njihov dobrovoljni rad učiniti vidljivim na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini. Upravo zbog toga, Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana volontera, s mališanima dječjeg vrtića Anđeli čuvari proslavio je dan volontera, u utorak, 8. prosinca.

U sklopu dnevnog programa, mališani su s odgajateljicom razgovarali o važnosti volonterizma, ulozi volontera, te volonterskim zadacima koje najčešće volonteri obavljaju. Također su kroz fotografije volonterskih aktivnosti na kojima su sudjelovali, jedni s drugima dijelili osjećaje koje su doživjeli volontirajući na aktivnostima.

001

Mališani dječjeg vrtića Anđeli čuvari razumjeli su koliko su volonteri važni i koliko se nesebično daju kako bi drugima pomogli. Na kraju susreta napravili su zajednički plakat zahvalnosti za sve volontere, gdje su u nacrtani oblak napisali svoje poruke zahvalnosti.

Josip Milanović