ZAPOČEO INTERETNIČKI SPORTSKI KAMP „FAIR PLAY“

IMG 9606

U prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. 9. siječnja 2021. godine, započeo je prvi sportski interetnički kamp mladih Fair Play, u okviru projekta Koračajmo zajedno. Kamp je okupio 25 mladih iz Novog Travnika, Jajca, Zenice, Sarajeva, Tuzle, Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Vlasenice, Milića i Rogatice. Cilj kampa je upoznavanje mladih te promicanje vrijednosti poštovanja, prihvaćanja različitosti i fair play – a među mladima, kroz sportske aktivnosti, kako bi se doprinijelo izgradnji suživota u Bosni i Hercegovini.

IMG 9581

Na samom početku projekta, sudionicima je prestavljen program kampa te je uslijedila podjela u manje skupine. Podijeljeni u manje skupine, sudionici su imali zadatak osmisliti zastavu, himnu te misao vodilju svoje skupine, što su potom predstavili na svečanom otvorenju šestodenvne Olimpijade, koja će trajati do četvrka 14. siječnja.
U danima koji slijede, sudionike ovog kampa očekuje bogat sportski program u sportskoj dvorani Renovabis, predavanja i treninzi s iskusnim trenerima, kao i odlazak na olimpijske planine Trebević i Bjelašnicu.