Sudionici kampa „Fair play“ u upoznavanju Sarajeva

treci dan fair play 5

U ponedjeljak 11. siječnja, sudionici sportskog interetničkog kampa Fair play posvetili su dan upoznavanju Sarajeva. Na samom početku dana, upriličen je posjet vjerskim objektima prilikom kojeg su mladi mogli naučiti nešto više o osnovnim obilježjima katoličanstva, pravoslavlja i islama te upoznati vjersku i arhitektonsku vrijednost vjerskih objekata u staroj jezgri Sarajeva.

treci dan fair play 4

Posjet je najprije upriličen Sabornoj crkvi Mitropolije dabrobosanske Srpske pravoslavne crkve – crkvu Presvete Bogorodice, a zatim su se sudionici uputili ka katedrali Presvetog Srca Isusova. O osnovnim značajkama ovih dviju bogomolja mladima je govorio Kenan Hodžić, koordinator projekta Koračajmo zajedno. U Baščaršijskoj džamiji – džamiji Havadže Duraka sudionike kampa je dočekao Mirsad – ef. Đerzić, koordinator Mreže mladih Stari Grad, dok su se u crkvi Svetog Antuna Padovanskog na Bistriku mladi susreli s fra Marinkom Pejićem, profesorom na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu.

treci dan fair play 2
U poslijepodnevnim satima, sudionici su se žićarom uspeli na planinu Trebević, gdje su imali priliku posjetiti olimpijsku bob stazu. Večer je posvećena nastavku Olimpijade u sportskoj dvorani Renovabis, pod vodstvom djelatnika Centra za mlade Marija Tucakovića i vršnjačkih edukatora projekta Koračajmo zajedno.

treci dan fair play 1