Druga formacija animatora u Kornici

U periodu od 29. do 31. siječnja 2021. godine u organizaciji Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. održana je druga temeljna formacija Škole animatora „Mladi za mlade“ u Regionalnom uredu u Kornici. Na formaciji je sudjelovalo 15 animatora iz okolnih župa te nekoliko animatora instruktora koji su realizirali program koji je ovaj put nosio naziv „Mjesto i pripadnost animatora u zajednici.“


Prvu večer programa nakon uvodnih riječi i pozdrava sudionici su imali priliku sudjelovati u vježbi koja je za cilj imala prikazati što to znači povjerenje u drugoga te oslanjajući se na dijelove Evanđelja, upoznati ulogu svakoga od njih u Crkvi i društvu.


Program su obogatile radionice o obitelji i Crkvi kao zajednici vjernika. Obitelj kao temeljna društvena jedinica je dakako nešto što utječe na odgoj mladog čovjeka, kroz iskustvo odrastanja, njegova prisutnost vidljiva je i u Crkvi, školi te svim onim zajednicama gdje se mladi čovjek nazali, zaključili su sudionici.
Sveta misna slavlja su predvodili vlč. Pavo Kopić, mjesni župnik te vlč. Šimo Maršić, ravnatelj Centra za mlade. Vlč. Maršić u svojoj je propovijedi govorio o istinskoj ljubavi i predanju prema pozivu animatora, odnosno da animator treba nastojati pronaći radost u svom pozivu kako bi djelujući oduševio i privukao druge mlade za radosno življenje kršćanskog života.

Antonio Topalović