Klanjanje mladih Presvetom Oltarskom Sakramentu

U večernjim satima, 28. svibnja, djelatnici Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. povodom Dana mladih Vrhbosanske nadbiskupije u župnoj crkvi u Komušini upriličili su klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu.

Klanjanje je predvodio župni vikar u Odžaku i župni upravitelj u Brusnici don Ivan Dragičević. Duhovno-meditativnu večer animirao je zbor Frame iz Tuzle.

Klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, don Ivan započeo je mislima: “Isuse u Presvetom oltarskom sakramentu, evo nas ovdje pred Tobom. Srcem, dušom i tijelom uranjamo u milosne trenutke tvoje prisutnosti među nama. Klečimo danas ovdje osluškujući pitanje koje si postavio Petru i nadamo se da ćeš u našim srcima pronaći iskreni i pravi odgovor kao što si pronašao i u Petrovu srcu.

Mi mladi, toliko puta zaboravljamo na Tebe u uličnoj vrisci ovoga svijeta, u šarenilu ponuda bezbožnosti, nemorala, laži, otuđenosti i svih drugih ponuda koje sadrže sve, samo Tebe ne. Toliko smo opterećeni tim bremenom da padamo pod zatajenjem Tvoje ljubavi, kao što je one večeri Petar pao. Stoga ti Isuse večeras predajemo svoje srce, otvaramo njegova vrata i molimo Te da u njega izliješ svoga Duha kako bi bili autentičniji, bolji, kako bismo bili istinska sol zemlje i svjetlo svijeta. Predajemo ti svoje slabosti : ogovaranja, psovke, blud, nemoralan život, spletkarenja, neistine, lijenosti i neumjerenosti,  pijanstva, krivudavosti i sve ostalo što leži na našim dušama. Ali, Isuse, ne molimo Te samo za sebe nego za sve mlade koji su htjeli biti s nama, a ne mogu, osobito  pak za mlade koji su odlutali od Crkve, od Tebe, od sebe i našli zadovoljstvo u prividnim stvarima ovoga svijeta.”- kazao je.

Klanjanje možete pogledati ovdje.