Održana IV Utrka za mir povodom Međunarodnog dana mira

U subotu 24. rujna, u organizaciji Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. upriličena je Utrka za mir u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju Safet Zajko u Sarajevu.

Utrka za mir ove godine je održana po četvrti put, a povodom Međunarodnog dana mira koji se svake godine u cijelom svijetu obilježava 21. rujna. 

Na utrci je sudjelovalo oko 60 osoba, različitih dobnih skupina, koji su zajedno poslali poruku mira, suradnje i suživota.

Na početku programa sve trkače je pozdravila Nadežda Mojsilović, koordinatorica projekta, u ime NCM Ivan Pavao II., uz zahvalnost za podršku ovoj aktivnosti. Nakon pozdravnih riječi, uslijedilo je zagrijavanje koje je predvodila fitnes trener i magistar sporta Alma Suhonić.

Potom su trkači zauzeli startnu poziciju i započeli utrku dužine 3km na atletskoj stazi Centra Safet Zajko.

Ovogodišnjoj trci su se pridružili mladi korisnici Udruženja Oaza a također i osobe u pokretu iz kampa Ušivak. Na kraju utrke svim sudionicima djelatnik Centra za mlade, Mario Tucaković, je podjelio  svim trkačima zahvalnice uz prigodne poklone, a najbrži trkači su bili Ivano Grgača, Salih  Hasanković, Andrej Mišanović i Thomas Perić.

Sport kao instrument mira i pomirenja, predstavlja važan dio međureligijskog projekta Koračajmo zajedno u posljednje četiri godine u okviru kojeg je i realizirana ova utrka. Osim Utrke za mir, kroz ovaj projekt Centar za mlade želi podržati sportske susrete i u drugim mjestima širom BiH, koji imaju za cilj okupljanje i suradnju mladih različitih vjeroispovijesti.

Ovim putem NCM Ivan Pavao II. se još jednom zahvaljuje svim trkačima koji su dali doprinos ovom događaju.