Sudionici projekta Iuvenes fructus na sajmu poljoprivredne mehanizacije Agritechnica 2023.

U razdoblju od 15. do 19. studenog za sudionike projekta Iuvenes fructus organizirano je studijsko putovanje u Njemačku. Zajedno s voditeljima projekta, dobitnici start-up poticaja i sudionici nastavka navedenog projekta posjetili su sajam poljoprivredne mehanizacije Agritechnica u Hannoveru.

Agritechnica je najveći svjetski sajam poljoprivrednih strojeva i opreme, a trajao je u razdoblju od 12. do 18. studenog 2023. Godine.

Fokus Agritechnica Hannover 2023. je razmjena najnovijih dostignuća u poljoprivrednoj industriji i rasprava o rješenjima poljoprivrednih problema koje donosi brza digitalizacija svijeta. Systems & Components je izložba sustava, modula, komponenti i pribora za poljoprivredne strojeve i srodne industrije i dio je Agritechnice.

Opsežan izložbeni program uključio je popratna događanja kao što su DLG Talk “Tehnologija”, “Međunarodne poljoprivredne teme” i mnoge druge radionice. Obje izložbe nadopunjuju se u svom proizvodnom asortimanu i pokrivaju cjelokupni asortiman poljoprivrednog strojarstva.

Traktori, dostavna vozila, priprema tla, gnojidba, zaštita bilja, održavanje krajolika, primjena u šumarstvu, organski uzgoj i mnoge druge industrije bile su zastupljene na sajmu Agritechnica.

Sajam je bio raspoređen u 27 dvorana, a brojao je preko 2000 izlagača.

Polaznici su imali priliku ostvariti kontakte sa poljoprivrednicima iz cijeloga svijeta, ali i vidjeti najsuvremenije poljoprivredne strojeve i opremu.