Budite oprezni za mir!

mirMir Vam ostavljam, mir Vam svoj dajem.” (Joh 14,27)

Dragi prijatelji riječi,

Kao zraka sunca, probijaju tamne oblake ovog nemirnog vremena Isusove riječi: „Mir Vam ostavljam, mir Vam svoj dajem!“. Isus nam je ostavio svoj božanski mir. Kakvog li poklona! No, odmah se, u lice sukoba na ovoj Zemlji, povlači pitanje: što možemo mi učiniti kako bismo ovim božanskim mirom osvojili svijet?

Jednostavna i jasna je jedna istina, da mir može dati samo onaj koji je u miru sa samim sobom. Ali koliko često nam nedostaje taj unutrašnji mir u srcima! Koliko često je naše ranjeno srce ispunjeno ljutnjom i negativnim osjećajima! Sve ono što nas tad ispunjava, tjera nas na zlo – često negativnim mislima, riječima i djelima. U takvim trenutcima, Isus nas poziva da se ne prepuštamo tim razornim silama, nego da zastanemo i pođemo k Njemu. Stoga: STOP! Kao progonjene životinje strepimo – često bez daha – od onoga što je u našim srcima. Ono postaje ‚razbojnička pećina‘. Ne dopustimo da to ode tako daleko! Prepustimo u Isusove ruke sve ono što nas je činilo ogorčenima i povrjeđivalo. Samo duboko dišimo kroz nevolje. Dopustimo sebi da ga samo gledamo s ljubavlju dok se naše srce ne stiša u njegovom prisustvu i ne pronađe mir. Samo onda kada se čovjek pomiri s Bogom, on može biti mirotvorcem.

Nakon jednog Kampa za mir, jedna sudionica iz Albanije je napisala: „Sjećam se kako sam u jednom trenutku otvorila oči i našla se okružena prijateljstvom – u licima, u očima, prijateljstvo se prenosilo smijehom, riječima i zagrljajima. A trebala sam oduvijek misliti: Bog me voli! Imala sam toliko sreće što sam otvorila svoje srce za svu toplinu i prijateljstvo i sada, dok ovo pišem osjećam: još uvijek je toplo! Prijateljstvo je posađeno u mom srcu i sada se trudim da ono raste i bude što je jače moguće. Tako mogu nešto prenijeti na neka otrovana srca koja poznajem.“

Dragi prijatelji riječi, Isus nam je ponudio mir. Budimo zato oprezni za mir, pogotovo onda kada postoji prijetnja da ćemo ga izgubiti. Stoga „Stop – and go to Jesus!“ Uz njega će se naše srce smiriti. Nemir se povlači i ustupa mjesto miru u nama. Tada mir traži u nama mjesta. Budite oprezni za mir! – Be attentive for peace!

Za OnWordTeam    
Meinolf Wacker