Budite primjer mira! – Set exampels of peace!

 FRIENDSHIP Idite i činite tako!” (Lk 10,37)

Dragi prijatelji riječi,

Poznajem jednog čovjeka koji je već u poodmakloj dobi i koji živi s potpuno čvrstim uvjerenjima. Znam da je prije nekoliko dana pozvao grupu sirijskih izbjeglica na ručak. Djeca izbjegličkih obitelji su mu donijela sliku koju su sami naslikali i pričali su mu o svojoj domovini. S roditeljima je razgovarao o njihovom životu u izbjeglištvu. Nekoliko mjeseci ranije je sasvim spontano posjetio veliki izbjeglički kamp u svom gradu.

Ovaj čovjek – jedan pravi svjedok Evanđelja – posjetio je početkom ovog mjeseca jednog starijeg člana svoje obitelji. Ovaj čovjek leži u jednoj bolnici. Posjetitelj je proveo dosta vremena s njim, ohrabrio ga i ulio mu nadu za posljednji susret s Isusom. Pružio je bolesniku svu svoju ljubav i nježnost.

Ljubav ovog čovjeka obasjava uvijek iznova bližnje, prije svega, one male, siromašne i napaćene. Tako je u kolovozu ove godine sasvim neočekivano otišao u stan koji dijele mlade bivše prostituke. One su došle iz Rumunjske, Nigerije, Albanije, Tunisa, Italije i Ukrajine. On je ove mlade žene s teškim životnim pričama susreo s puno milosrđa.

Siguran sam da pogađate o kome se radi – o Papi Franji. ON nam na impresivan način pokazuje primjerom kako živjeti s našim bližnjim i pokazati im našu bliskost. I kao što nam Isus govori na kraju prispodobe o dobrom Samaritancu: „Idite i činite tako!“ tako nam i Papa Franjo daje životni impuls „Idite i činite tako!“

Kako bi bilo kad bi se svatko od nas svakog tjedna susretao iznova s ljudima koje nam Bog pošalje i koji trebaju našu blizinu. Zapišite sebi, tko vam u ovom trenutku nedostaje! Idite posjetiti te ljude! – Ponesimo u goste naklonost, milosrđe i nježnost Božju ovim ljudima. Tako dajemo miru jednu novu budućnost: Budite primjer mira! – Set exampels of peace!

Za OnWordTeam    
Meinolf Wacker