Mladi iz Lug Brankovića pripremaju se za jubilarni SHKM u Vukovaru

mladiU okviru priprema za odlazak na Susret hrvatske katoličke mladeži u Vukovar,
u župi sv. Ivana Krstitelja u Lug Brankovićima kod Žepča svakog četvrtka se organiziraju kateheze za mlade. Voditelji kateheza su đakon vlč. Ante Vrhovac i s. Marinela Zeko.

Prva održana kateheza „Milosrđe Božje i naše“ bila je prigoda da se još jednom podsjetimo na Godinu Milosrđa, te da se svakodnevno pitamo Tko je moj bližnji? Svaki čovjek je naš bližnji i svakome tko se nađe na našem životnom putu možemo i trebamo pomoći.

Na drugoj našoj katehezi razmišljali smo o temi „Strahovi i nade čovječanstva“. Mladi su svoja iskustva iznosili usmeno i pismeno. Kroz radionice, sudionici su imali mogućnost razmišljanja i definiranja koji su to strahovi današnjeg suvremenog doba. Nažalost, mladi su prepoznali mnogo strahova današnjeg čovječanstva. No, ohrabruje nas da nije sve tako pesimistično,te su mladi tijekom razgovora u skupinama donosili svoja rješenja, ali prepoznavali i dobra današnjice.

Svaki naš susret temelji se na Riječi Božjoj koja je ključ i rješenje svih strahova i naših nadanja. Snažna misao iz Pavlove poslanice koju su mladi izdvojili i urezali u svoje srce, a koja je nada današnjice i budućnosti, jest: Ako je Bog za nas, tko će protiv nas (Rim 8, 31).

Molimo neka tako i bude.

s. Marinela Zeko