Održan sastanak organizacijskog odbora proslave Dana mladih Vrhbosanske nadbiskupije

Clanovi odobra KomusinaU utorak, 28. veljače u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ održan je prvi sastanak organizacijskog odbora za proslavu Dana mladih Vrhbosanske nadbiskupije, koji se već tradicionalno održava posljednji vikend u svibnju u gospinom svetištu u Komušini.

Sastanku na kojem se razgovaralo o programu proslave 46. Dana mladih u Komušini koji će se ove godine održati 26. i 27. svibnja, nazočili su prof. dr. Šimo Maršić ravnatelj Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“, vlč. Boris Salapić čuvar svetišta u Komušini, don Danijel Vidović i s. Marina Perić vijećnici Vijeća za mlade Vrhbosanske nadbiskupije, Renata Vrdoljak zamjenica ravnatelja NCM-a „Ivan Pavao II.“, Ivana Klačar program koordinatorica pastoralnih projekata, te Josip Milanović koordinator Dana mladih u Komušini.

Članovi organizacijskog odbora razgovarali su programu proslave koja će se ove godine održati pod geslom „Velika mi djela učini svesilni” (Lk 1, 49), te se složili kako broj mladih koji se biti dio i ovogodišnje proslave najviše zavisi od bogatog i sadržajnog programa, ali i animacije župnika i odgovornih osoba u radu s mladima u svojim župnim zajednicama.

Program 46. Dana mladih Vrhbosanske nadbiskupije započet će u petak, 26. svibnja slavljenjem sv. Mise nakon čega će uslijediti radionice, tj. svjedočanstva po modelu „žive biblioteke“. Kroz zanimljive priče, osobna iskustva mladi će imati priliku saznati koliko je velika djela učinio Gospodin u životu laika, redovnika, redovnice, bivšeg ovisnika, samohrane majke, majke višečlane obitelji itd. Prvi dan programa proslave Dana mladih Vrhbosanske nadbiskupije završit će klanjanjem pred Presvetim oltarskim sakramentom.

Kao i ranijih godina program u subotu, 27. svibnja započet će pokorničkim bogoslužjem, prilikom za sv. Ispovijed, te procesijom na brdo Kondžilo gdje će biti održano Euharistijsko slavlje nakon čega će biti upriličen program za mlade uz izvođenje duhovne i zabavne glazbe poznatog benda čije ćemo ime još malo držati u tajnosti.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ obilježavanjem proslave Dana mladih Vrhbosanske nadbiskupije kroz zanimljiv i bogat program želi slaviti zajedništvo sa svim mladima koji su na bili koji način uključeni u rad i aktivnosti Centra za mlade. Proslava Dana mladih odlična je prilika okupiti mlade na jednom mjestu, zahvaliti im se na svemu i još jednom ih ohrabriti da nastave biti aktivni članovi različitih skupina mladih u svojoj župnoj zajednici.

Baš zbog toga, ovom prilikom pozivamo sve župnike, kapelane, duhovne asistente, redovnike i redovnice da animiraju i pripreme svoje mlade te se odazovu na poziv i dođu u što većem broju na proslavu 46. Dana mladih Vrhbosanske nadbiskupije.

Josip Milanović

Molitva odbora KomusinaČlanovi organizacijskog odobra na redovnoj molitvi s djelatnicima NCM-a “Ivan Pavao II.”