SUSRET KRIZMANIKA SARAJEVSKOG DEKANATA

Susret krizmanika Sarajevo 4U subotu 4. ožujka 2017., u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ održan je susret krizmanika Sarajevskog dekanata. U skladu s Godinom katoličkog laikata, misao vodilja cjelodnevnog programa bila je „Kao što je Otac poslao mene, i ja šaljem vas“ (Iv 20,21).

Na samom početku susreta, krizmanike je pozdravio vlč. Marko Majstorović, sarajevski dekan i Marija Puljić, djelatnica NCM „Ivan Pavao II.“, a zatim su uslijedile radionice za mlade, koje su vodili animatori i volonteri Centra za mlade Feđa Jakić, David Adžić, Valentina Gluvić, Antonio Topalović, Toni Sandro Martić, Mario Almaš i Ivana Ćorić.

Kroz različite vježbe i kreativni izražaj, cilj prve radionice „Crkva – moj i tvoj dom!“ bio je posvijestiti mladima njihovu pripadnost Crkvi, dok su tijekom druge radionice pod nazivom „Talenti i mogućnosti služenja u Crkvi“, krizmanici razmišljali o svojim talentima koje su pozvani nesebično dijeliti, kako bi mogli biti duša Crkve, odnosno aktivni članovi svojih župnih zajednica.

Susret krizmanika Sarajevo 6

Susret je okrunjen misnim slavljem koje je predvodio vlč. Marko Majstorović, koji se u svojoj propovijedi osvrnuo na problem odlaska mladih iz okrilja Crkve nakon primanja sakramenta potvrde, te naglasio krizmanicima da ovim sakramentom postaju punoljetni članovi Crkve i da je to početak, a ne kraj njihovog odgovornog doprinosa živosti župne zajednice.

Marija Puljić

Susret krizmanika Sarajevo 7