Susret krizmanika Usorskog dekanata

Krizmanici Visoko 3U subotu, 1. travnja 2017. u Žabljaku u prostorijama Mješovite srednje škole Stjepan Radić, održan je susret krizmanika Usorskog dekanata, pod geslom Kao što je Otac poslao mene, i ja šaljem vas“ (Iv 20,21). Na samom početku programa, krizmanike su pozdravili vlč. Boris Salapić, usorski dekan, i Marija Puljić, djelatnica NCM Ivan Pavao II., a zatim su uslijedile radionice i osvježenje za mlade koje su pripremili djelatnica i volonteri NCM Ivan Pavao II. Minja Todorović, Ante Kelavić, Antonio Topalović i Deana Relatić, te framaši iz Sivše Diana Bošnjak, Nikolina Bratić, Angelina Bratić, Stjepan Jelić, Ivana Ćosić i Marija Mihaela Ćosić. 

Krizmanici Visoko 2Cilj prve radionice Crkva – tvoj i moj dom bio je posvijestiti krizmanicima da je Crkva jedno tijelo, čiji su oni neizostavni udovi, te da sakaramentom potvrde postaju njeni punoljetni, odgovorni članovi. Kroz različite vježbe, sudionici su razmišljali o svojoj pripadnosti Crkvi, koja ih prihvaća onakvima kakvi jesu i važnosti zajedništva. Po završetku radionice, uslijedio je ručak i zabavni program za krizmanike.

U poslijepodnevnim satima, održana je druga radionica Talenti i mogućnosti služenja u Crkvi, čiji je cilj bio podsjetiti sudionike da svatko od njih ima talente te da su ih pozvani nesebično dijeliti, stavljajući ih u službu Crkve, te da im za to poslanje Bog daje i snagu, darove Duha Svetoga, kako bi mogli sudjelovati u preobrazbi svijeta.

Po završetku radnog dijela susreta, sudionici su se uputili prema crkvi sv. Ane u Žabljaku, gdje su imali priliku za sv. ispovijed. Kruna cjelodnevnog susreta bila je sv. misa koju je predvodio vlč. Ivan Karača, župnik u Bežlji, u suslavlju s fra Mariom Jurkovićem, župnim vikarom u Sivši.

Krizmanici Visoko 1Marija Puljić

{gallery}Krizmanici_Usora{/gallery}