Dekanatski susret krizmanika Kreševskog dekanata

Susret krizmanika Visoko 5U subotu, 2. travnja u prostorijama Franjevačke klasične gimnazije u Visokom pod geslom Kao što je Otac poslao mene, i ja šaljem vas (Iv 20,21) održan je susret krizmanika Kreševskog dekanata koji je okupio 200 mladih iz Lepenice, Kiseljaka, Kreševa, Gromiljaka, Fojnice, Brestovskog i Busovače.

Na početku programa sve nazočne pozdravio je Josip Milanović, djelatnik Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. koji je poželio dobrodošlicu svim mladima, te se zahvalio župnicima i duhovnim asistentima na dolasku. Buduće krizmanike Kreševskog dekanata pozdravio je i fra Zvonko Miličić, ravnatelj gimnazije koji je mladima predstavio povijest postojanja gimnazije te ih pozvao da se tijekom programa ugodno osjećaju u prostorijama škole i samostana.

Susret krizmanika Visoko 4Okupljene je pozdravio i preč. fra Stipan Radić, dekan kreševskog dekanata koji je zahvalio Centru za mlade Ivan Pavao II. na prilici da okupi krizmanike na jednom mjestu gdje će imati priliku razmijeniti svoja iskustva, ali i pozvao mlade da u vremenu koje slijedi postanu svjesni zrelosti svoga kršćanstva, te da neprestano rade na osobnom odgoju u vjeri. 

Kroz bogat i sadržajan program, u prvom dijelu programa volonteri Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. s mladima su razgovarali na temu Crkva- To smo mi, s ciljem kako bi mladima posvijestiti važnost njihove pripadnosti Crkvi, dok su u drugom dijelu radionice mladi razmišljali o svojim talentima koje su pozvani nesebično dijeliti kao aktivni članovi svojih župnih zajednica. Zahvaljujući otvorenosti fra Zvonke i učenika franjevačke klasične gimnazije, mladi su za vrijeme ručka razgledali povijesni znamenitosti i kulturno bogatstvo gimnazije i samostana u Visokom.

Susret je okončan prilikom za ispovijed i Euharistijskim slavljem koje je predvodio fra Josip Mihael Matijanić, župni vikar iz Busovače, uz koncelebraciju svećenika Kreševskog dekanata, koji je na kraju još jednom ohrabrio mlade da budu živi svjedoci Kristovi, te da nakon sakramenta potvrde postanu još aktivniji članovi svoje župne zajednice. 

Susret krizmanika Visoko 2Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. ovom prilikom još jednom zahvaljuje svim župnicima Kreševskog i Usorskog dekanata na suradnji, fra Stipanu Radiću, dekanu Kreševskog dekanata i don fra Zvonki Miličiću, fra Franji Radmanu na svesrdnoj pomoći u organizaciji susreta. Veliku zahvalnost Centar za mlade Ivan Pavao II. duguje i vrijednim volonterima: Mario Almaš, Toni Sandro Martić, Ivana Ćorić, Ivana Vidović, Franka Miloloža, Boris Dragojević, Sanja Bakula, Ana Gluvić, Vedrana Šimić, Katarina Trogrlić, Nikolina Tomičić, Kristina Čuturić, Ana Marija Knežević, Ivan Škoro, Feđa Jakić, Iva Maros, Martina Andrić, David Adžić bez kojih ovaj susret ne bi bio moguć.

Josip Milanović 

{gallery}Krizmanici_Visoko{/gallery}