RADNI SASTANAK TIMA PROJEKTA „KORAČAJMO ZAJEDNO“

KoracajmoU utorak, 6. travnja 2017., u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. održan je sastanak vršnjačkih edukatora međureligijskog projekta Koračajmo zajedno, s koordinatorima Nadeždom Mojsilović, Alijom Gušićem i Marijom Puljić. Na sastanku je izvršena evaluacija prethodno realiziranih aktivnosti na polju promicanja međureligijskog dijaloga i interetničke suradnje.

Tim vršnjačkih edukatora je u protekla dva mjeseca realizirao nekoliko radionica s ciljem upoznavanja mladih iz različitih sredina s običajima triju većinskih vjera u Bosni i Hercegovini, posjet vjerskim objektima na području Sarajeva, studijsko putovanje u Trebinje i Dubrovnik i predavanje za mlade u prostorijama NCM Ivan Pavao II., te sudjelovao na seminarima i radionicama čija vodilja je bila razbijanje predrasuda i stereotipa kod mladih ljudi.

Srž sastanka bilo je planiranje kalendara aktivnosti za razdoblje koje slijedi. Osim redovitih radionica s mladima, edukatori će zajedno s koordinatorima do kraja svibnja organizirati sadržajan program za mlade, s ciljem njihovog međusobnog upoznavanja i druženja (sportski susreti, seminari na temu međureligijskog dijaloga, volonterske radne akcije i dr.).

Sastanak Koračajmo zajedno 1Marija Puljić