Sve je spremno za prvi međunarodni uskršnji šahovski turnir „NCM Ivan Pavao II.“

Sah slika CopyNadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. u suradnji sa šahovskim savezom Kantona Sarajevo, u subotu 8. travnja organizira 1. Međunarodni uskršnji šahovski turnir NCM Ivan Pavao II. koji će započeti u 12 sati u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II.

Na turniru koji će okupiti vrhunske velemajstore iz Hrvatske, Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine, sudjelovat će oko 60 igrača s ciljem zajedničkog obilježavanja Uskrsa, najvećeg kršćanskog blagdana kroz druženje, upoznavanje mladih šahista prožeto šahovskim geslom Genus una sumus (svi smo jedan rod).

Prvi međunarodni šahovski turnir prvi je od koraka ka realizaciji ideje o pokretanju Akademije šaha u Sarajevu pod vodstvom Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. 

Organizatori turnira za najuspješnije su osigurali i vrijedne nagrade. Za osvojeno prvo mjesto nagrada u iznosu od 300 KM + pokal, za osvojeno drugo mjesto 250 KM, za osvojeno treće mjesto nagrada u iznosu od 150 KM, četvrto mjesto 100 KM, peto mjesto 80 KM, šesto mjesto 70 KM, te nagrade za sedmo, osmo, deveto i deseto mjesto nagrada u iznosu od 50 KM.

Ovim putem Vas pozivamo da posjetite prvi međunarodni uskršnji šahovski turnir NCM Ivan Pavao II., te zajedno s mladima iz regije obilježite uskršnje blagdane.

Josip Milanović