Nova Bila: Pravilno iskoristiti svoje slobodno vrijeme

Radionica u Novoj BilojU sklopu projekta Prevencija ovisnosti kod mladih- Klik za zdravlje u utorak, 16. svibnja uspješno su održane dvije radionice koje je vodio vršnjački edukator Ante Kelavić za učenike Srednje škole Travnik u Novoj Biloj.

Na početku radionice, nazočnim učenicima predstavljen je projekt Prevencija ovisnosti kod mladih- Klik za zdravlje, te radi i djelovanje Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. nakon čega je uslijedila radionica na temu Slobodno vrijeme kroz koju se s učenicima razgovaralo o slobodnom vremenu, na koji ga način korisni i zdravo iskoristiti, ali se raspravljalo o ovisnostima kojima su mladima svakodnevno izloženi. 

Kroz interaktivni rad učenici su pokazali veliko zanimanje za rad na prevenciji ovisnosti, posebno moderne ovisnosti o internetu o kojima danas mladima imaju rijetke prilike čitati. Nakon dinamične radionice, s učenicima se razgovaralo i ljetnom Offline kampu koji će uslijediti nakon realizirane treće radionice.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. ovom prilikom se zahvaljuje Upravi škole na pozivu i želji za ponovnom suradnjom na projektu Prevencije ovisnosti kod mladih- Klik za zdravlje.

Ante Kelavić