DESETI SOCIJALNI DAN MLADIH

Socijalni danU organizaciji Udruženja „INFOHOUSE“ 25. svibnja 2017. godine, održan je 10. Socijalni dan mladih u kojem sudjeluju mladi iz cijele Bosne i Hercegovine. Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. rado sudjeluje u ovom projektu i pruža mladima mogućnost za svoje prve radne korake. Ove godine ugostili smo učenike iz dvije srednje škole iz Sarajeva, Selmu Đonlagić i Sajdu Azemović iz Srednje škole za okoliš i drvni dizajn te Mirzu Fejzića i Edina Bibera iz V gimnazije. Nama je bilo zadovoljstvo naučiti ih nešto o poslu kojim se bavimo i dočarati im kako izgleda naš radni dan, a kakva su iskustva oni stekli pročitajte u nastavku.

Velika mi je čast i zadovoljstvo što je moj prvi radni dan protekao baš u NCM „Ivan Pavao II“, jer sam stekla veliko iskustvo. Zaposlenici su veoma prijatni i druželjubljivi. Svi su nas na jako lijep način ugostili i dočekali. Upoznali su nas sa svim ciljevima, zadacima i uspjesima ovog centra i na taj način nas uveli u „svijet odraslih“. Moje kolege i ja smo sa lakoćom obavljali sve zadatke, zbog odlične radne atmosfere koja tu vlada. Jako sam ponosna na sebe što sam ja izabrana da volontiram u NCM „Ivan Pavao II.“ jer sam samim time upoznala prijatne ljude i dobila dosta savjeta za daljnji život. Svi srednjoškolci imaju moju toplu preporuku za posjetu i volontiranje u ovom centru jer će tako steći prijatelje i osjećaj kako je raditi, kao i dobiti mnogo savjeta i informacija od uposlenika. (Selma Đonlagić, Srednja škola za okoliš i drvni dizajni, Sarajevo)

Socijalni dan2Velika mi je čast bila posjetiti Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II“. Pored toga što sam nešto novo naučila upoznala sam divne uposlenike Centra. Upoznala sam i dva predivna momka, osmiješilo se i novo prijateljstvo. Sa drugarima i uposlenicima Centra radili smo zanimljive stvari. Uposlenici Centra su učinili sve da nam bude zanimljivo i da se osjećamo ugodno, hvala im mnogo. Velika mi je čast što sam bila dio projekta „Volontiraj Kreditiraj“. Dan u Centru je protekao odlično, vrijeme je brzo prolazilo. Hvala puno Ivani, koja nas je uspoznala sa Centrom i uposlenicima. Nadam se da ću imati priliku ponovo posjetiti Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“. Topla preporuka budućim generacijama da učestuju u projektu i nauče nešto novo. Hvala vam! (Sajda Azemović, Srednja škola za okoliš i drvni dizajni, Sarajevo) 

Prvo radno iskustvo, prvo volontiranje i prvi „poslodavac“ – tri pojma koja su obilježila za mene vrlo poseban dan. Najiskrenije utisci su prelijepi. Sjajan kolektiv, porodična atmosfera na radnom mjestu i ambijent su me ostavili bez teksta. Sam prijem i razgovor sa uposlenicima je bio izuzetno prijatan. Sve u svemu ovo je za mene jedno novo, ali sjajno iskustvo. Svim mladim ljudima preporučujem da se uključe u aktivnosti ovog projekta jer se stiču jako korisna i prijatna iskustva. (Mirza Fejzić, Peta gimnazija, Sarajevo) 

Socijalni dan 3Moj prvi radni dan u projektu “Volontiraj Kreditiraj” je protekao izvrsno. Ugostili su nas tako da smo se osjećali kao kod kuće. Uz prijatnu atmosferu uradili smo određene poslove sa kolegama od kojih smo mogli puno naučiti. Preporučio bi svima da učestuju u ovome projektu i želim im sreću da ih zapadne Centar „Ivan Pavao II“ kao što je mene. Hvala uposlenicima na svemu, a najviše na ugodnom danu i super novom iskustvu. (Edin Biber, Peta gimnazija, Sarajevo)

I.K.