PODRŠKA NAČELNIKA OPĆINE ŽEPČE LJETNIM KAMPOVIMA NCM “IVAN PAVAO II.”

opcina zepceU petak, 30.06. 2017. god. općinski načelnik Mato Zovko u posjet je primio dr. Šimu Maršića, ravnatelja Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II iz Sarajeva i vlč. Iliju Orkića, župnika Župe sv.Ane u Radunicama. Na sastanku se razgovaralo o predstojećoj organizaciji ljetnih aktivnosti za mlade Vrhbosanske nabiskupije.

Naime, u razdoblju od 5. srpnja do 4. kolovoza bit će održani kampovi za mlade u Župi sv. Ane u Radunicama, Općina Žepče. Cilj kampa je kroz različite edukativne, kreativne i duhovne radionice upoznati mlade kako na najbolji mogući način mogu kvalitetno iskoristiti svoje slobodno vrijeme.

Zamišljeno je da aktivnosti budu podijeljene u četiri cjeline, odnosno različite oblike kampova. Prvi ljetni kamp Offline će biti održan od 5. do 9. srpnja i nalazi se u okviru projekta Prevencija ovisnosti kod mladih – Klik za zdravlje. Na ovom kampu će sudjelovati 50 učenika osnovnih i srednjih škola. Zatim slijedi edukativni kamp koji je u sklopu projekta Mali putokazi u život. Održat će se od 11. do 15. srpnja i to za 50 djece koji su štićenici domova za nezbrinutu djecu iz različitih krajeva BiH. U razdoblju od 16. do 23. srpnja održat će se kamp na kojem će sudjelovati mladi koji su župni animatori u sklopu programa Mladi za mlade- Formacija animatora. Posljednji kamp Friedensgrund bit će održan od 27. srpnja do 4. kolovoza u sklopu Ekumenskog projekta Koračajmo zajedno.

Općinski načelnik podržava aktivnosti, te navodi kako mu je drago što je prostor naše općine odabran kao mjesto gdje će biti održani obrazovni ljetni kampovi za mlade. Od strane Općine Žepče će biti osigurana i financijska podrška kako za Nadbiskupijski centar tako i za Župu sv. Ane.

Preuzeto s: http://opcina-zepce.com