Mladi volonteri sudjelovali na međunarodnom Erasmus+ programu u Austriji

Klagenfurt 2Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II“ i ove godine bio je partner projekta iz Bosne i Hercegovine na međunarodnoj razmjeni učenika pod nazivom „COEXIST – the religious and cultural diversity“ unutar Erasmus+ programa. Od 26. lipnja do 5. srpnja, devet mladih pod vodstvom Alena Gudala, voditelja Regionalnog ureda Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II“, koji se nalazi u sklopu Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“ u Travniku, sudjelovalo je na programu u Tanzenbergu (Austrija) koji je okupio oko sedamdeset mladih iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Češke, Hrvatske, Slovenije i Srbije. Organizacija Iniciativ Angola je i ove godine bila domaćin i organizator programa u Austriji.

Klagenfurt 3Naš Centar bio je predstavljen sudionicima iz Travnika, Jajca, Viteza, Novog Travnika i Zenice, a tijekom desetodnevnog programa, mladi su imali priliku sudjelovati na nizu radionica u Tanzenbergu s različitim vjerskim zajednicama koje žive u Europi.
Klagenfurt 1Osim programa u Tanzenbergu, mladi su sudjelovali u aktivnostima u Klagenfurtu i St. Primusu, gdje je bilo organizirano niz posjeta kulturnim i povijesnim znamenitostima koje su bitne za naziv i moto ovogodišnje razmjene.
Klagenfurt5Naši mladi su predstavili Bosnu i Hercegovinu kroz pripremu posebnog programa u kojem je predstavljena vjerska raznolikost naše zemlje.
Klagenfurt 4Program u Tanzenbergu završen je karaoke zabavom, a s nestrpljenjem iščekujemo program u lipnju i srpnju 2018. godine!