Počela interkulturalna razmjena mladih iz Njemačke i BiH

razmjena kfjVeć dugi niz godina, održava se uspješna suradnja biskupije Limburg, iz Njemačke, i Vrhbosanske nadbiskupije. Zajednički projekti se ostvaruju na različitim nivoima, pa tako i u području rada s mladima.

U nedjelju, 08.10., počela je interkulturalna razmjena mladih iz Njemačke i iz Bosne i Hercegovine. Ova razmjena se održava svake godine, ali se mjesto održavanja mijenja. Ove godine je došao red na Sarajevo kao mjesto održavanja razmjene mladih.

U organizaciji njemačke katoličke organizacije mladih KFJ (Katolische Fachstelle fur Jugendarbeit), u suradnji s Nadbiskupijskim centrom za pastoral mladih Ivan Pavao II., ovogodišnja razmjena, u Sarajevu, će trajati 6 dana, a bit će obilježena bogatim programom, gdje će mladi iz dviju različitih država imati priliku jedni drugima predstaviti svoje kulture, te na zabavan i edukativan način razmjenjivati svoja dosadašnja iskustva i znanja.

Ovo je, također, sjajna prilika za stvaranje ideja za neke nove, zajedničke projekte, kako bi se ova uspješna suradnja nastavila i u budućnosti, s novim generacijama.

Minja Todorović