Odlična prilika za mlade iz Sarajeva! Prijavi se!

Ponuda za skoleNadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. svakodnevno se trudi obogatiti svoj program raznim sadržajem za mlade gdje već deset godine postojanja osigurava mladima mjesto gdje mogu razvijati svoje talente, vještine, sposobnosti te ugodno i kvalitetno provesti svoje slobodno vrijeme. U današnje vrijeme kada mladi najviše svog slobodnog vremena provode za računalima zbog nedovoljnog sadržaja lokalne zajednice ali i lošeg obrazovnog sustava, Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. osmislio je sadržajan program za mlade osnovne i srednje škole s područja grada Sarajeva.

Kulinarska CopyKroz kulinarsku sekciju učenici od prvog do petog razreda osnovne škole imat će priliku razgovarati o važnosti obroka, piramidi zdrave ishrane, raznim stilovima života, ali i teorijsko znanje praktično primijeniti u kuhinji, nakon čega će svi zajedno uživati u slasticama i hrani koji su zajedno pripremili. Hranu koju pripreme a koja se ne pojede donirat će pučkim kuhinjama grada Sarajeva. Voditelji radionice: Petar Škraba i Marija Jocović.

sport CopySportska sekcija ima za cilj okupiti mlade učenike od petog do devetog razreda iz osnovne, kao i učenike srednje škole koji će kroz bogat sportski program razvijati svoje motoričke sposobnosti, raditi vježbe, razgovarati i upoznati se sa svakim sportom te također teorijsko znanje praktično primijeniti. Voditelj radionice: Mario Tucaković, magistar sporta

Gluma CopyKroz sekciju Mala škole glume mladi od devetog razreda, te učenici srednje škole i studenti će raditi na razvijanju osnovnih elemenata glume, razbijanju treme od javnih nastupa, raditi govorne vježbe, razvijati svoju kreativnost ali i ono što je najvažnije raditi na pripremi predstava koje će izvoditi na raznim projektnim aktivnostima Centra za mlade. Voditelj sekcije: Drago Buka, bosanskohercegovački glumac.

Knjizevnici CopySekcija Mala škola jezika, kulture i književnosti ima za cilj okupiti mlade iz osnovne i srednje škole kroz koju će sudionici učiti o stilovima pisanja, načinima obrade lektire, analizi poetskih i proznih djela, gramatičkim pojmovima, strukturi rečenice i sl. Voditeljica radionice: prof. Emilija Pavičević

gitara CopyPosljednja sekcija za mlade u kojoj mogu sudjelovati mladi od šestog razreda pa nadalje, bit će sekcija gitare gdje će sudionici imati priliku naučiti osnove glazbe, čitanje note i u konačnici svirati gitaru. Poželjno je da polaznici imaju osobne gitare. Voditelji sekcije: Davor i Marija Stipić, glazbenici.

Participacija za sudjelovanje u sekcijama mjesečno iznosi 15 KM.
Rok za prijavu otvoren je do 01. studenog.
Broj sudionika za svaku sekciju je ograničen.

Prijavu s osnovnim i kontakt podacima možete poslati putem e-maila: ncm.sekcije@gmail.com.
Odgovorne osobe: Nadežda Mojsilović i Josip Milanović