Teambuilding međureligijskog projekta “Koračajmo zajedno”

TB Koracajmo1U subotu i nedjelju, 4. i 5. studenog, u prostorijama NCM Ivan Pavao II., održan je teambuilding vršnjačkih edukatora, angažiranih na međureligijskom projektu Koračajmo zajedno, koji realizira Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II., u suradnji s Pravoslavnim centrom za mlade Mitropolije dabrobosanske Sv. Petar Sarajevski te mladima iz Islamske zajednice.

TB Koracajmo3Program je započeo u subotu  zajedničkom večerom, a potom je uslijedio radni dio. Na samom početku radnog dijela, mlade su pozdravili vlč. Šimo Maršić i jerej Mladen Drobnjak, izrazivši radost i zadovoljstvo zbog postignutih rezultata u proteklom razdoblju, te ohrabrivši mlade da nastave zajedno svojim primjerom biti poticaj i drugima da prepoznaju ljepotu i bogatstvo različitosti.

TB Koracajmo2 U nastavku je urađen osvrt na prethodno realizirane aktivnosti, te plan aktivnosti u godini koja slijedi, pod vodstvom koordinatora projekta Nadežde Mojsilović, Marije Puljić i Alije Gušića. Ostatak večeri mladi su iskoristili za druženje uz sportske aktivnosti u dvorani Renovabis.

TB Koracajmo4U jutarnjim nedjeljnim satima, podijeljeni u skupine, edukatori su radili na osmišljavanju radionica koje će realizirati u nekoliko škola i župa Vrhbosanske nadbiskupije, s ciljem nadilaženja predrasuda i poticanja mladih da daju svoj aktivan doprinos u izgradnji suživota u Bosni i Hercegovini. Po završetku zajedničke analize pripremljenih radionica i osvrta na cjelokupan program, edukatori su zaključili svoj boravak u Centru s mišlju da u razdoblju koje slijedi zajedničkim snagama trebaju i mogu biti nositelji mira u našoj zemlji koja još uvijek duboko osjeća rane prošlosti.

M.P.